RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2020, Perşembe 11:40:54 tarihnde eklendi. 41434 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

21 Mayıs Kafkas Göçü!

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAŞŞEHRİ SUHUM’DAKİ MUHACIR ANITI ÖNÜNDE 21 MAYIS ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ!
21 Mayıs Kafkas Göçü!
21/05/2020. Suhum. 21 Mayıs 2020. Abhazya – İnform.. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Bugün, Abhazya Cumhuriyeti’nde, Muhacır Günü anılıyor. 21 Mayıs 1864 – Rus – Kafkas savaşının sona erdiği gün olarak biliniyor, savaş sonucu olarak XIX. Yüzyıl içerisinde binlerce Abhaz anavatanlarını terk etti ve Türkiye (Osmanlı – Abhazyam.com)  ile Ortadoğunun çeşitli ülkelerine sığındılar.
 
Abhaz mhacırlarının torunları, şu anda dünyanın 50 ülkesinde yaşamlarını sürdürüyor. En yoğun Abhaz Diasporası iseTürkiye’de yaşıyor. Abhazya’da anma törenleri 31 Mayıs’da yapılıyordu, ancak 2011 yılından bu yana ise 21 Mayıs’da gerçekleştiriliyor.
 
21 Mayıs sabahı, devlet yönetimi, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, muhacırların ana vatanlarına dönen torunları, Suhum şehri sahilinde bulunan muhacır antının önünde toplandılar. Anıt önünde saygı duruşunda bulunlarak çelenk bıraktılar. Bu yaslı gün, Abhazya’da ve Karadeniz’in karşı kıyısında , Türkiye’de yaşayan Abhazların torunları, Kafkasya halkları ile birlikte anılıyor.    
 
Başlangıçta Sukhum Muhacır sahili Parkında bulunan yere 31 Mayıs 1990'da bir anıt taş konuldu. Ve Eylül 2010'da, taşın bulunduğu yere 19. yüzyıl Kafkas Savaşı'nın kurbanları ve Abhaz mahajırlerı anısına bir anıt dikildi. Anıt, bir binicinin ve bir atın bulunduğu bronz bir figürden oluşuyor, binicinin bir yumruğu sıkılı bir eli ve diğeri ise havaya doğru, yeniden doğuş arzusunu sembolize eder. Heykelin yazarı ünlü Abhaz sanatçı ve heykeltıraş Gennady Lakoba'dır. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.