RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2020, Perşembe 15:28:03 tarihnde eklendi. 1939 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eşbaşkanlarla Video Konferans!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI DAUR KOVE, CENEVRE GÖRŞMELERİ EŞ BAŞKANLARI İLE VİDEO KONFERANS GÖRÜŞMESİ YAPTI!
Eşbaşkanlarla Video Konferans!
14/05/2020. Suhum. 14 Mayıs 2020. Abhazya – İnform.. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Resmi İnternet sitesinde verilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Daur Kove, Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin eş başkanları ile video konferans düzenlendi. (Not: 2008'den beri sürmekte olan Cenevre'deki görüşmelere Abhazya, Gürcistan, Rusya, ABD ve Güney Osetya temsilcileri ile BM, Avrupa Birliği ve AGİT gözlemcileri katılıyor. Görüşmelerin ana amacı Abhazya ile Gürcistan, Güney Osetya ve Gürcistan arasında güç kullanılmaması konusunda yasal olarak bağlayıcı bir anlaşma sağlamak olarak belirtiliyor.)   

Video konferans katılımcıları, Abhazya'daki coronavirüsün yayılma süreci, bölgedeki güvenlik ve istikrar, insani sorunlar ve diğer acil sorunlara karşı mücadeleyi görüştüler.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cenevre Eş Başkanlarına cumhuriyette coronavirüsün yayılmasıyla ilgili mevcut durum ve Abhazya'da COVID-19 ile mücadele için alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Bir kez daha, düzenli yardım niteliğindeki yardım ve yardımlar için tüm uluslararası kuruluşlara şükranlarını sundu.
 
Daur Kove, coronavirüs enfeksiyonu olan hastalar için bir rezerv hastanesi olan Gudauta Merkez Bölge Hastanesi için bir bilgisayarlı tomografinin temin edinilmesine yardımcı olma isteği ile eşbaşkanlara yeniden başvuruda bulundu. Ayrıca gerçekleştirilen tüm çabalar ve eylemler ile oluşturulan koordinasyonunun sonuç getireceği umudunu dile getirdi.
 
Cenevre görüşmeleri eş başkanları, ortaya çıkan sorunları çözmek için yüksek düzeyde iletişim sürdürmenin önemini vurguladılar ve ayrıca coronavirüsün yayılmasına karşı mücadelede Abhazya Cumhuriyeti ‘ni destekleme çalışmaları konusunda güvence verdiler.
 
Bölgedeki güvenlik konularının görüşülmesi sırasında, toplantıya katılan tüm katılımcılar, sınırdaki durumu istikrarlı ve sakin olarak değerlendirdiler.
 
Video konferans çerçevesinde, taraflar arasında, bölgede Olay Önleme ve Müdahale Beşli Mekanizması (IPRM) çalışmalarının Cenevre görüşmelerinin çalışmalarında etkili bir araç olarak sürdürülmesinin gerekliliği ve önemi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Taraflar, Cenevre görüşmelerinin gündeminde çalışmaları sürdürmenin önemini ve gelecekte yeni çatışmaları önlemek için bugün çevresel ve diğer acil sorunları tartışmaya başlamanın gerekliliğini bir kez daha vurguladılar.
 
Video konferans katılımcıları, bir sonraki toplantıyı Temmuz ayı başlarında benzer bir formatta düzenlemeyi kabul ettiler ve bu tür etkinliklere ihtiyaç olduğunu belirttiler, çünkü bugün Cenevre tartışmalarının bir sonraki turunun kesin tarihini belirlemek, bugün için mümkün bulunmuyor.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.