RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Mayıs 2020, Pazar 12:21:55 tarihnde eklendi. 2588 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Tehditlerini Sürdürüyor!

ABD GÜRCİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KELLY C. DEGNAN, GÜRCİSTAN’IN “İŞGAL BÖLGESİ” (GÜNEY OSETYA) SINIRINI ZİYARET ETTİ.
ABD Tehditlerini Sürdürüyor!
03/05/2020. Tiflis. 01 Mayıs 2020. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, ABD’nin Gürcistan Büyükelçisi Kelly C. Degnan, Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi Başkan Yardımcısı Aleksandr Khodzevanishvili ile ile birlikte, Dusheti belediyesine bağlı Odzizi köyünü ziyaret etti ve “İşgal Hattı” bölgesindeki durumu inceledi.
 
Basın servisi haberinde, Devlet Güvenlik Servisi yetkilileri, Kelly Degnan’a “İşgal altındaki Tskhinval bölgesi”nin bölgede yaratmış olduğu tüm zorluklar ve tehditler hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler ve yöre sakinlerinin “yasadışı bir biçimde yerleştirilen dikenli teller”  ve oluşturulan yapay engeller sayesinde sorunlar yaşadıklarını belirttiler.    
 
Khodzevanishvili “İşgal hattında, yasadışı olarak oluşturulan sınırlar yüzünden ve dikenli teller yüzünden bölge insanlarının yaşadığı zorluklar hakkında görüştük. Bizler, bu derecede üst düzeyde yer alan bir konuğun ziyaretinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. İşgal altındaki bölgelerden oluşan sorunları, zorlukları ve riskleri kendi gözlerinizle görebiliyor ve değerlendirebiliyorsunuz” dedi.
 
Kelly Degnan, kendi adına, “işgal hattını” ilk kez ziyaret ettiğini ve böyle bir şansın yaratılmasını çok takdir ettiğini söyledi.
 
Kelly C. Degnan “Bir zamanlar bu güzel köylerde birlikte yaşayan insanların ayrılma trajedisini kendi gözlerimle görebildim. Çok üzgünüm. ABD, Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sıkı bir şekilde destekliyor ve işgal hattının diğer tarafta nasıl inşa edildiğini gördüğümde, Rusya'nın ateşkes anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmesi ve birliklerini geri çekmesi gerektiğine daha da ikna oldum” dedi.
 
Gürcistan'ın “işgal hattı” olarak tanımlamış olduğu, Güney Osetya'nın Gürcistan sınırında kurduğu “sınır tesisleri” olarak belirtiliyor. 
 
(Not: Gürcistan, Güney Osetya ile bulunan sınır bölgesinde bulunan köylerin yakınlarına polis karakolu kurmak isteyince, Güney Osetya, Gürcistan ile olan sınırına, kontrol tesisleri kurdu ve dikenli tel çekti. 

Bu arada, ABD’nin Gürcistan Büyükelçisi Kelly C. Degnan yakından tanıyalım. 

Kelly C. Degnan:  Ana dili İngilizce’nin dışında, İtalyanca, Fransızca, Türkçe, Urduca biliyor. University of Southern California Law Center’dan mezun. Avrupa’daki ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığında ve Afrika’daki donanma komutanlığında siyasi danışman olarak görev yaptı. 2014 – 2015 yılları arasında, ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde icra sekreter yardımcısı olarak görev aldı. 2017 yılında geçici olarak İtalya- San Marino büyükelçilik görevini üstlendi. Washington’a dönmeden önce Kosova Büyükelçiliği ve NATO’nun Brüksel’deki merkezinde ABD’nin siyasi danışmanı olarak görev yaptı. Eylül 2019’da Donald Trump tarafından Gürcistan Büyükelçisi olarak aday gösterildi. 31 Ocak 2020 tarihinden itibaren, ABD’nin Gürcistan Büyükelçisi olarak görev yapıyor.
Bunlaraa ek olarak, Degnan, Afganistan'daki ABD Tugay Muharebe Ekibi Kıdemli Sivil Temsilcisi, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği ve Botswana ve Pakistan'daki Siyasi Danışman Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kelly C. Degnan Dışişleri Bakanı Seferi Hizmet Ödülü'nün yanı sıra çok sayıda ödül aldı. - Abhazyam.com) 
 
https://regnum.ru/news/polit/2935453.htm
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.