RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Mayıs 2020, Cuma 17:23:41 tarihnde eklendi. 2024 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nestor Lakoba’nın Doğum Günü!

MAYIS 1893 – ABHAZYA CUMHURİYETİ SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETİ MERKEZ YÜRÜTME KURULU BAŞKANI NESTOR LAKOBA’NIN DOĞUM GÜNÜ
 Nestor Lakoba’nın Doğum Günü!
01/05/2020. Türkiye. 01 Mayıs 2020. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazyam. com olarak, Abhazya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti kurucusu Nestor Lakoba'yı 127. doğum gününde saygı ile anıyoruz.  
 
Abhazya'nın kurtuluşu için yakmış olduğu meşalenin 1993 yılında gerçeğe kavuştuğunu ve bugün Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti bayrağı altında 21. yüzyılda varlığını sürdürüğünü görerek onur duyuyoruz.
 
Nestor Lakoba:   
 
"1 Mayıs. Abhazya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Merkez Yürütme Kurulu Başkanı (1930 – 1936) Nestor Apollonovich Lakoba, 1 Mayıs 1893’de doğdu. 

Nestor Lakoba, Aralık 1936’da Tiflis’te KGB Başkanı Lavrentin Beria tarafından zehirlendi ve “Halk Düşmanı” ilan edildi. Nestor Lakoba’nın ölümü, Abhazya tarihinde ülke içerisinde büyük ölçekli baskının başlangıcı olarak kabul edilir. 

Nestor Lakoba’nın kardeşi Mihail (Abhazya İçişleri Bakan Yardımcısı, Halk Komiseri) tutuklandı ve daha sonra öldürüldü. Nestor Lakoba’nın karısı Saria ve 14 yaşındaki oğulları Rauf ve ayrıca Nestor ve Saria’nın bütün yakın akrabaları tutuklandılar. Saria, sürekli olarak işkence altında kaldı. Rauf, 1941 yılında kurşuna dizildi. 

Abhazya Cumhuriyeti’nde Stalin’in baskı döneminde kurban olanların anısına 30 Ekim’de anma töreni düzenleniyor. Tarihçiler tarafında verilen bilgiye göre XX. Yüzyılın 30 -40’lı yılları içerisinde Abhazya’da içerisinde özellikle aydınlar ve siyasi insanların bulunduğu binlerce insan baskı gördü (tutuklandı, işkence gördü ve sürüldü) 

Abhazya Parlamentosu 30 nisan 2010’da “Siyasal Baskı Sonucunda Ölenlerin ve Baskı Görenlerin Siyasal Manevi Haklarının İadesi” kanununu kabul etti. Yasa, “19 Şubat 1931 Tarihinden itibaren Abhazya Cumhuriyeti topraklarında siyasal baskı altında kalanların ve öldürülenlerin yaşamış oldukları manevi zararın temini” amacını güdüyor."
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.