RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Nisan 2020, Salı 13:10:36 tarihnde eklendi. 32559 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Musa Şanibov Vefat Etti!

KAFKASYA HALKLARI KONFEDERASYONU BAŞKANI MUSA ŞANİBOV, YAŞAMINI YİTİRDİ!
  Musa Şanibov Vefat Etti!
28/04/2020. Suhum. 28 Nisan 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Kafkasya Halkları Konfederasyonu Başkanı, bilim insanı, siyasetçi, Abhazya Kahramanı Musa Şanibov, 84 yaşında yaşamını yitirdi. 
 
Yuri (Musa) Yunusovich Şanibov 29 Aralık 1936'da Kabardey-Balkar'da doğdu.
 
Rostov Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, Ph.D. Kabardey-Balkaria Üniversitesi'nde siyaset bilimi yardımcı doçenti olarak görev yaptı. Kabardey-Balkar Komsomol Merkez Komitesinin ikinci sekreteri olarak görev yaptı. Dinler arası ve etnik gruplar arası çatışmalar enstitüsüne başkanlık etti.
 
Ağustos 1989'da Kafkasya Dağ Halkları Derneği'ne başkanlık etti. Kasım 1991'de Kafkas Halkları Konfederasyonu'nun başkanı oldu. 1992'de Kabardey Halk Kongresi Birinci Başkan Yardımcısı oldu. Aynı yılın Eylül ayında etnik nefreti kışkırttığı için tutuklandı. Tutuklama Kabardey-Balkar'da ayaklanmalara neden oldu. 1 Ekim'de gözaltında iken serbest bırakıldı ve ardından Abhazya'ya taşındı.
 
Abhazya'ya yardım etmek için Gudauta'daki KNK karargahının kurulmasını başlattı. Ona göre, Kafkasya'da Rusya ve Gürcistan politikaları Kafkasya savaşının patlak vermesine yol açtı.
 
Yuri Shanibov, “Birliğin Zaferi: Kafkasya'daki Çatışma Durumlarının Siyasi Analizi” (1994; Rusya, Mısır, Türkiye'de yayınlandı), “İşçi Kollektifinin Sosyal Sorunları: Araştırma, Deney ve Planlama Tahmini” dahil olmak üzere 50'den fazla bilimsel yayının 11 monografi yazarıdır. (1978), “Aşırı koşullarda sosyolojik süreçlerin yenilikçi yönetimi ve öz yönetimi” (2000) ve diğerleri.
 
(Abhazyam.com olarak, Abhazya Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı sırasında hem Kafkas Diasporasında, hem de Abhazya’da ciddi siyasi etkinliği olan değerli siyaset bilimci ve Abhazya kahramanı Musa Şanibov’un yaşamını yitirmesi nedeniyle ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.)
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.