RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Nisan 2020, Salı 11:04:03 tarihnde eklendi. 614 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Sorun Yok!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE, CORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN HASTA BULUNMUYOR!
Abhazya’da Sorun Yok!
28/04/2020. Suhum. 27 Nisan 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Coronavirüsle mücadele Merkezi tarafından 27 nisan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, COVID-19 Coronavirüs tanısı ile Gudauta Devlet Hastanesinde tedavi gören ilk hasta iyileşti ve taburcu edilerek evine gönderildi. 
 
Geçtiğimiz günlerde 3 kişi üzerinde test yapıldı ve Coronavirüs tanısı doğrulanmadı. Abhazya Cumhuriyeti’nde bugüne kadar sadece üç kişi üzerinde coronavirus tanısı vakası belirlendi. Gudauta Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan hastalardan 95 yaşındaki kadın hasta COVID-19 hastalığı ile birlikte yaşlılığa dayanan çoklu kronik hastalıkları nedeni ile yaşamını yitirdi. Diğer iki kişi, tedavileri sonucunda iyileşerek taburcu edildiler. 
 
(Not: Abhazya Cumhuriyeti, dünyada coronavirus hastalığı belirlendiği dönemde, 7 Şubat 2020 tairihnden itibaren, yabancı ülke vatandaşlarının topraklarınıa girişini yasakladı. Gürcistan ile olan sınırını tamamen kapattı ve Rusya sınırından da sadece Rusya Federasyonu vatandaşlarına, kontrollu geçiş hakkı tanıdı. Ardından kontrollü bir biçimde “İnsanların acil gereksinimleri dışında evlerimi terk etmesinin yasaklanması. – İşyerlerine, ancak gerektiğinde ve bireysel sorunu olanların gidebilmesi. – Toplu ulaşımın durdurulması. – Ülke içerisindeki tüm pazarların kapatılması. – Tüm seyahat ve turistik gezilerin askıya alınması. – İşverenler tarafından işyerlerinde çalışanların ateşlerinin ölçülmesi ve ateş oranlarının artması durumunda onların karantinaya gönderilmesinin sağlanması. – Tüm çocuk eğitim, spor ve kültür kurumlarının karantina altına alınması. – Yaşamsal nitelikte olmamak koşulu ile iş seyahatlerinin kısıtlanması” önlemlerini uyguladı. Bugün için Abhazya cumhuriyeti topraklarında Coronavirüs vakasına rastlanmıyor. Hastane girişlerinde kurulan sahra çadırlarında kabul edilen hastalar bölümlerine yönlendiriliyor, COVID-19 şüphesi uyandıran hastalar Gudauta devlet hastanesine yönlendiriliyor ve kendilerine test uygulaması yapılıyor. Abhazya Cumhuriyeti’nde okullar 1 Mayıs itibarı ile açılacak ve önlemler kontrollü bir biçimde kaldırılıyor. Tebrikler ve geçmiş olsun Abhazya. –Abhazyam.com)     

Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.