RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2020, Cumartesi 11:51:53 tarihnde eklendi. 1641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ermeni Soykırımı Anması!

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA “OSMANLI İMPARATORLUĞUNDAKİ EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALAN ONBİNLERCE ERMENİ, ABHAZYA’DA KURTULUŞ BULDU!”
Ermeni Soykırımı Anması!
25/04/2020. Suhum. 24 Nisan 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Ermeni Soykırımı Mağdurlarını Anma günü nedeni ile ilgli olarak bir açıklama yaptı. 
 
Aslan Bjaniya Açıklaması:
 
“Bugün tüm çağdaş dünya, yirminci yüzyılın en korkunç trajedilerinden biri olan Ermeni Soykırımı'nın kurbanlarını hatırlıyor. Yaklaşık bir buçuk milyon Ermeni, toplu katliam ve sürgünlerin kurbanı oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nda evlerini terk etmek zorunda kalan on binlerce Ermeni, Abhazya'da kurtuluş buldu. Halkımız onlara toprak verdi ve korunmaya muhtaç insanların hayatta kalmalarına yardım etti. Bugün, Ermeni Diasporasının temsilcileri minnettarlıkla ikinci vatanları olan Abhazya'ya hizmet ediyorlar.

Bugün bizler, geçmişi kurcalamak ve birilerini suçlamak için değil, geçmişten alınacak olan derslerin gelecekte bu tür insanlık dışı davranışları önlememize yardımcı olması için, 105 yıl önce hunhar bir biçimde katledilenlerin anılarını onurlandırıyoruz.

Herkese barış, iyilik ve uluslar arası uyum dileklerimi iletiyorum.”

Not: Trajedi sırasında, yüzbinlerce Ermeni yaşamını yittirdi, sağ kalanlar ise ata topraklarını terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kaldılar. O ülkelerden birisi de Abhazya idi. Katliamdan kaçan binlerce göçmen buraya sığındılar ve barınmaları sağlandı. Abhaz halkı, zorla topraklarından sürülmenin ne olduğunu bildiği için sığınmacı Ermenilere her türlü kolaylığı sağlayarak en içten davranışlarda bulundular. Abhazya Cumhuriyeti’nde yüz yıldan fazla süredir yaşayan Ermeniler, artık Abhazya Cumhuriyeti Tarihinin ayrılmaz bir parçası oldular ve kendileri için yeni bir yaşam sürdürüyorlar.   
 
Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıyan ve kınayan ilk ülke Uruguay idi. 20 Nisan 1965'te, Uruguay parlamentosu "Ermeni Soykırımı Kurbanlarının Anma Günü" yasasını kabul etti. Uruguay'ın ardından soykırımı kabul eden ülke parlamentoları, Kıbrıs Cumhuriyeti, Arjantin, Rusya, Yunanistan, Lübnan, Belçika, Vatikan, İtalya, Fransa, Kanada, Slovakya, Hollanda, Polonya, Venezuela, Litvanya, Şili, İsveç, Bolivya, Suriye, Avusturya, Bulgaristan, Lüksemburg, Brezilya, Danimarka, Paraguay, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Libya.
 
40'tan fazla Amerikan Eyaleti Ermeni Soykırımı'nı tanıdı. Ermeni Soykırımı, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, Dünya Kiliseler Konseyi gibi etkili uluslararası kuruluşlar tarafından tanınmakta ve kınanmaktadır.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.