RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Nisan 2020, Perşembe 14:19:17 tarihnde eklendi. 2492 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya Tören Konuşması!

ASLAN BJANİYA “DEVLET BAŞKANI OLARAK BENİM İÇİN İLK GÖREVLERİMDEN EN ÖNEMLİSİ, TOPLUMUN DEVLETE OLAN GÜVENİNİ SAĞLAMAKTIR!”
Aslan Bjaniya Tören Konuşması!
23/04/2020. Suhum. 23 Nisan 2020. Foto: Thomas Tkhaytsuk. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanlığı Yemin töreni, Suhum Devlet başkanlığı toplantı salonunda, Coronavirüs pandemisi önlemleri altında, çık kısıtlı davetli katılımı ile bugün gerçekleşti.
 
Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanlığı görevine seçilen Aslan Georgievich Bjaniya’ya, Abhazya Cumhuriyeti’ne çağdaş demokratik katılımlı bir yönetim anlayışı içerisinde, başarılı bir çalışma diliyoruz. 
 
Aşağıda Aslan Georgievich Bjaniya’nın Devlet Başkanlığı Yemin Töreni Konuşması bulunuyor: 
 
*****
 
“Abziara shәymaz, қәaҭyr zқәu aҩyzzәa!

Herkese Saygılar sunuyorum! 

Sayın Halk Meclisi milletvekilleri - Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, Yüksek Mahkeme üyeleri davetliler!

Sevgili dostlar, seçim kampanyasının seyri, tamamlanması ülkemizde yeni bir siyasi kültürün ortaya çıkması umudunu veriyor. Bu bağlamda devlet başkanlığı adaylarına teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte, siyasi aşırıcılığa ve devletin karşı karşıya olduğu diğer tehditlere karşı koymak ve Abhazya halkının korunması ve sürdürülebilir kalkınmasının mümkün olduğu kilit devlet kurumlarını dönüştürmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan çalışmalar için görev yapmayı dört gözle bekliyorum. Bu bizim asıl amacımızdır!

Bu amaç için, Abhazya'nın en iyi oğulları ve kızları yaşamlarını verdiler. Vladislav Ardzınba ve Sergey Bagapsh görevlerini bu misyona adadılar. Umarım bu hedefe ulaşmak için yapılacak çalışmalar sosyal uyuma katkıda bulunacaktır.

Devlet Başkanı olarak benim için öncelikli görevlerimden biri, kamu yetkililerine olan güvenin geri kazandırılmasıdır. Böyle bir sonuca ancak dürüst ve açık bir şekilde çalışarak ulaşmak mümkündür.

Yürütme organı içerisinde çalışmaya davet edilecek olan herkes, bir bakanı, bir hükümet organında çalışan başkan, görevlerinin bir ayrıcalık değil, ülke vatandaşlarına karşı yüksek bir sorumluluk olduğunu anlamakla yükümlüdürler.

Her şeyden önce, toplum önünde, hukuki yükümlülük ve herkesin yasalar önünde eşitlik ilkelerine koşulsuz bağlılığını göstermeleri gerekmektedir!

Devlet yönetimi görevine girmekte olduğumuz zor zamanların farkındayız. Bu bizleri zaman kaybetmeden işe koyulmaya, gayret göstermeye zorluyor. Yetkililerden herhangi birisi tayin edilen görevli ile başa çıkmazsa veya resmi pozisyonunu vatandaşların çıkarlarına aykırı amaçlarla kullanmaya çalışırsa, daha önce var olan herhangi bir değere bakılmaksızın pişmanlık duymadan böyle çalışan bir kişiye veda edeceğiz. Ve eylemlerinde bir suç ve suçluluk kanıtı varsa, cezanın kaçınılmazlığı ilkesi tam olarak uygulanacaktır.

Seçim kampanyası sırasında, vatandaşların yaşamlarında hemen oluşabilecek bir iyileşme vaat etmediğimizi defalarca vurguladım. Yarın genel bir refah olmayacak, yarın işlerimiz, zor ve özenli olacak. Bu aşamada, organize suç unsurları ve yolsuzluk gibi sayısız tehdidin sonuçlarını ortadan kaldırmak için azami çaba sarf etmek gerekmektedir.

Ülkemizde, yasa ve düzen oluşturmadan ve vatandaşların güvenliğini sağlamadan, ekonomik kalkınma ve yatırım çekmek için koşullar yaratmak olanaksızdır.

Seçimlerde bizlere karşı gösterilen güven duygusuna karşı olan sorumluluğumuz, devlet organlarının verimliliğini artırmak için oluşturulacak olan planların uygulanmasında kullanılacaktır.

Ana müttefikimiz ve stratejik ortağımız Rusya Federasyonu ile kapsamlı işbirliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi, Abhazya'nın dış politikasının öncelikli alanı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Anlaşmalar uyarınca, kardeş Rusya ile ikili, eşit ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin tüm yönleri üzerinde daha yoğun çalışmalar yapacağız.

Yapılanmamızın bugünkü durumu, bizlerin devletin ana faaliyet alanlarının mevcut durumu hakkında daha ayrıntılı olarak bilgi sahibi olmamıza izin vermiyor. Ancak, bunlardan birisi hakkında dikkatinizi çekmek istiyorum.

Dünya çapında coronavirüs pandemisi ciddi halk sağlığı sorunları ile karşı karşıya kalınmıştır. Güçlü ve varlıklı ülkeler bile bu kadar büyük ölçekli bir sorunla yüzleşmeye hazır değildi. Abhazya'nın sağlık çalışanlarına, diğer departmanların çalışanlarına ve girişimcilere bu koşullar altında mevcut kaynakların seferber edilmesini hızlı bir şekilde organize edebildikleri ve halkımıza zamanında yardım edebildikleri için şükranlarımı sunuyorum.

Destek unsurlarının koordineli eylemleri, bu aşamada kendilerine çalışmalarında dolay şükranlarımı sunmak istediğim bu sorunun kapsamının dizginlenmesini mümkün kılmaktadır.


Sevgili dostlar, bu konuşmamda devlet yaşamının tüm alanlarını kapsamak olanaksızdır. Devlet yetkililerinin çalışmalarının verimli ve şeffaf olmasını sağlamak için her türlü çabayı göstereceğiz.

Konuşmamın sonunda, istisnasız, devlet başkanlığı seçimlerine katılan seçmenlere teşekkür etmek istiyorum.

Merkez Seçim Komisyonu, bölge üyeleri ve bölge komisyonları ve gözlemcilere şükranlarımı sunuyorum.

Bu salonda bulunan herkese törene katıldıkları için teşekkür ediyorum.

İlginiz için teşekkürler.”

Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.