RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Nisan 2020, Salı 20:30:54 tarihnde eklendi. 1600 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri’nden Coronavirüs Açıklaması!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “GÜRCİSTAN’DAKİ SİYASİ YAPILAR CORONAVİRÜS PANDEMİSİNİ ÖZELLİKLE GÜNDEME GETİRİYOR VE ABHAZYA’YI ULUSLARARASI TOPLUM GÖZÜNDE AYIRMAK AMACI İLE KULLANIYOR”
Dışişleri’nden Coronavirüs Açıklaması!
21/04/2020. Suhum. 21 Nisan 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, Gürcistan Başbakanı G. Gahariya ve Avrupa komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferans görüşmesi ile bağlantılı olarak Coronavirüs pandemisi ile ilgili konuları görüştü ve “İşgal edilen bölgelerdeki zor durum” hakkında yaptıkları konuşma hakkında  bir bildiri yayınladı. 
 
“Abhazya Dışişleri Bakanlığı “Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan ile ilişkisi bulunmayan bağımsız bir devlettir. Abhazya Cumhuriyeti'nin çıkarlarını etkileyen herhangi bir konunun temsilcilerinin katılımı olmadan tartışılması, egemen bir devletin içişlerine açık ve ağır bir müdahale olarak kabul edilir.

AB temsilcileri gerçekten Abhazya Cumhuriyeti'ne uygun yardım sağlamakla ilgileniyorsa, bu doğrudan Abhazya'nın resmi makamları ile Avrupa Birliği arasında görüşme konusu olabilir. 

Tüm bölge için bu kadar acil olan sorunların kapsamlı bir görüşmesinin, siyasallaştırma ve etiketleme olmadan olmadığı semptomatiktir. Bugün tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs pandemisi bile Gürcistan'daki siyasi spekülasyon konusu haline geliyor ve Abhazya Cumhuriyeti'ni uluslararası toplumun gözünde itibarsızlaştırmak için kullanılıyor.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan makamlarının, Avrupalı ortaklarıyla birlikte, Güney Kafkasya'da hakim olan nesnel politik gerçeklikle çelişen ifadelerinde, ısrarla retorik yaklaşımlar kullandıklarını dile getiriyoruz.

Gürcü yetkililer tarafından “Rus tehdidine” karşı bir mücadele olarak benimsenen “işgal edilmiş topraklar” ile ilgili kesin ve yanlış tez etkin olarak sömürülmeye devam ediyor. Gürcistan'ın böyle kışkırtıcı bir politikasının AB temsilcileri tarafından sürekli olarak teşvik edilmesi üzücüdür .”
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.