RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Nisan 2020, Perşembe 11:41:11 tarihnde eklendi. 1198 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gagra’da Sokağa Çıkma Yasağı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ – GAGRA ŞEHRİ’NDE 2. CORONAVİRÜS VAKASI BELİRLENDİ!
Gagra’da Sokağa Çıkma Yasağı!
09/04/2020. Suhum. 09 Nisan 2020. Sputnik. Foto: Thomas Tkhaytsuk. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nde ilk Coronavirus vaka tespiti 7 Nisan 2020 tarihinde Gagra şehrinde gerçekleşti. Moskova’dan, Abhazya Cumhuriyeti’ne 6 Nisan günü giriş yapan kişi aynı gece yüksek ateşle hastaneye kaldırılmıştı. 8 Nisan Çarşamba günü ise, ilk hastanın eşinde de Coronavirüs tespiti çıktı.
 
Gagra şehrinde ilk vakanın belirlendiği 9 katlı bina tümü ile karantina altına alındı, bina önünde polis, sağlık görevlileri ile birlikte nöbet tutuyor ve apartman sakinlerinin gereksinimleri, akrabalar ve gönüllüler tarafından sağlanıyor. Hastanın yakın ilişkide bulunduğu kişiler ise hastanede kontrol altında tutuluyor.  
 
Bu belirleme ile  Abhazya Cumhuriyeti’nde Coronavirüsün bulaşmış olduğu hasta sayısı ikiye çıktı. Gagra valisi Vladimir Jenia, Sputnik Haber ajansı Muhabirine yapmış olduğu açıklamada, Gagra şehrinde sürdürülen sokağa çıkma yasağına bölge sakinlerinin tamamı ile uyduğunu açıkladı.  
 
Vladimir Jenia “Bölge insanları, sokağa çıkma yasağı kararına karşı uygun davranıyorlar, çünkü onlarda durumun ciddiyetinin farkındalar, ve ilk coronavirus vakasının şehirlerinde gerçekleştiğini bildiklerinden dolayı bu tür önlemlerin gerekli olduğunu biliyorlar” dedi.   
 
Vladimir Jenia, bugün Gagra şehir yönetimi olarak, virüsün yayılmasının önlenmesi amacı ile atılabilecek olan daha ileri adımlar hakkında toplantı yapılacağını söyledi. 
 
Bölgede şu anda 20:00 – 07:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Sokağa çıkma yasağı süresi içerisinde, şehirde güvenlik güçleri, sağlık kurumları, acil kurtarma ve itfaiye, bankacılık ve şehir altyapı kurumları çalışanları, acil hasta başvurusunda bulunan kişiler hariç olmak üzere şehir sakinlerinin dışarıda bulunmaları yasak.   
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.