RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mart 2020, Cuma 13:06:28 tarihnde eklendi. 1146 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Olağanüstü Durum!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE, CORONAVİRÜSLE MÜCADELE PROGRAMINA BAĞLI OLARAK 28 MART – 7 NİSAN 2020 TARİHLERİ ARASINDA OLAĞANÜSTÜ DURUM İLAN EDİLDİ!
Abhazya’da Olağanüstü Durum!
27/03/2020. Suhum. 27 Mart 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti devlet Başkan Vekili Valeri Bganba başkanlığığında 27 Mart Perşembe günü yapılan Coronavirüsle Mücadele kooerdiasyon Merkezi’nde yapılan toplantı sonrasında Abhazya Cumhuriyeti toprakları içerisinde süreli olağanüstü hal ilan edildi. Karar, Abhazya devlet televizyonu tarafından yayınlandı. 
 
TASS Haber ajansına göre Valery Bganba açıklamasında “Süreli bir acil durum halinin başlatılması ile lgili kararnameyi imzalıyorum. Prensip olarak tüm devlet sınırlarının kapatılması ve sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere, tüm alanlarda kısıtlamalar gerçekleştirilecektir. Sağlık bakanlığımız ve Abhazya Cumhuriyeti Genel Sağlık Başkanı tarafından önerilen tüm tedbirlere bağlı olarak önlemlerimizi aldık. En ciddi enfeksiyonların olabileceğini göz önüne alarak önlemlerimizi artırdık. Enfeksiyonların gerçekleşebileceği tüm alanları kapattık, devlet kurumları ve yerel makamların çalışma koşullarını ve kısıtlı personel uygulamasını başlattık. Zorunlu olarak çalışacak olan işletmelerin de personel çalışma sayısı ve saatlerini belirledik” dedi.  
 
Abhazya Cumhuriyeti Genel Sağlık Başkanı Dr. Lyudmila Skorik, toplantıda “Psou, Abhazya – Rusya Federasyonu devlet sınırında, Acil durumlar Bakanlığı’na bağlı olan sağlık personelinin çalışmaları 24 saat dilimine göre ayarlandı.Abhazya Cumhuriyeti’nde ikamet etmeyen Rus vatandaşları ülkelerine geri gönderilecek. Rus meslektaşlarımız böyle bir gereksinim ortaya çıktığında, Abhazya’da yaşayan Rus vatandaşlarının da Rusya’da tedavi edileceğini önerdiler” dedi.  
 
Abhazya Cumhuriyeti’nde şu ana kadar herhangi bir Coronavirüs vakasına rastlanmadı. 14 Mart 2020 tarihinden itibaren, Coronavirüs vakası görülen Gürcistan ile İngur nehri boyunca olan tüm devlet sınırı geçişlere tamamen kapatıldı. Rusya Federasyonu ile olan Psou sınırından ise sadece karşılıklı vize uygulaması olmayan Nikaragua, Venezuela, Güney Osetya ve Pridnestroviya (Trans Dinyester) Cumhuriyeti vatandaşlarına izin veriliyor. 25 Mart 2020 tarihinden itibaren, Rusya’dan Abhazya’ya turizm turları düzenleyen otobüslerin girişi yasaklandı. Tüm eğitim kurumları kapatıldıve zorunlu askerlik alımı 1 nisan’dan 1 Mayıs’a ertelendi. 27 MartCuma gününden itibaren, tüm lokantalar, kafeler, süper marketler, pazarlar kapatıldı, toplu taşımaya yasak getirildi. Karantina süreci 7 Nisan 2020 tarihine kadar geçerlidir. Ancak gerekirse, devlet başkanlığı tarafından süre uzatılabilecektir.       
 
TASS Haber Ajansı: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/8092957
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.