RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mart 2020, Çarşamba 09:31:19 tarihnde eklendi. 3740 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya’dan, Gürcistan Açıklaması!

ASLAN BJANİYA “ABHAZYA VE GÜRCİSTAN ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER İÇİN YENİ BİR PLATFORMA GEREKSİNİM VAR!”
Bjaniya’dan, Gürcistan Açıklaması!
25/03/2020. Suhum. 24 Mart 2020. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı görevine seçilen Aslan Bjaniya, 23 Mart Pazartesi günü RIA Novosti Haber Ajansına yaptığı söyleşide, Abhazya ve Gürcistan arasında Cenevre’de sürdürülen görüşme ortamının yeterli olmadığını ve yeni bir platforma gereksinim olduğunu söyledi.
 
Bjaniya “Gürcistan ve Gürcü devleti – komşularımız. İnsanların farklı sorunları bulunuyor, ve ne yazık ki, vatandaşlarımızın birçoğu tıbbi tedavi almak için oraya gitmek zorunda kalıyorlar” dedi. 
 
Bjaniya, ayrıca, Abhazya topraklarında suç işleyen birçok kişinin Gürcistan’da saklandığı ve bunu tersi durumlarında olduğunu sözlerine ekledi. Yeni devlet başkanı, iki devletin toprakları üzerinde bulunan İngurHES hidroelektrik santralından da söz ederek, orada taraflar arasında ilişkiler olmadan çalışmanın mümkün olmadığını da söyledi.
 
Bjaniya’ya göre, Cenevre’de sürdürülen görüşmelere ek olarak, örneğin ülkeler arasındaki sınıra yakın bir yerde, görüşmeler yapılmasına gereksinim bulunuyor. Orada günlük sorunların görüşülebileceğine inanıyor.         
 
Seçim öncesinde Bjaniya’nın, Gürcistan ile diyaloğu genişletme gereksinimi gerektiğini belirttiğini hatırlayalım. Abhaz toplumunun bir kısmı, Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya'nın egemenliğini resmi olarak tanımadığını ve tanınma olmadan bu ülke ile yakın diyalog kurmanın suç sayıldığını hatırlatarak bu sözleri eleştirmişti. 
 
((Not: Bilindiği üzere, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya Sınırlarında olan ya da olabilecek sorunların çözümü amacı ile ilgili olarak BM, AB, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya temsilcilerinin katılması ve yılda dört kez toplanılması amacıyla 2009 yılında Beşli Mekanizma Gurubu “MPRI” (МПРИ) oluşturuldu. Toplantılar AB Temsilcisi ve Gürcistan tarafının Abhazya’ya karşı uygulamak istedikleri yaptırımlar nedeni ile (Gürcistan içerisinde oluşturulan AB Polis Gücü’nün, Abhazya’nın Gürcistan’ın bir parçası olduğunu öne sürerek Abhazya’nın Gal Bölgesi’ne girmek istemesi nedeniyle Temmuz 2018 tarihinde, Abhazya’nın toplantıdan çekilmesi ile sonlanmıştı. Güney Osetya ile yapılan görüşmeler ise bugüne kadar sürüyor. Abhazyam.com olarak, Gürcistan’ın Abhazya toprakları üzerinde hakimiyet sağlamak amacı ile sürdürmek istediği hiçbir görüşmenin kabul edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteriz – Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atan (A’tanba - Тванба). ))    
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2893301.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.