RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Mart 2020, Salı 18:46:55 tarihnde eklendi. 1096 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Coronavirüs Önlemleri!

24 MART 2020 İTİBARİ İLE ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE CORONAVİRÜS VAKASINA RASTLANMADI!
 Abhazya’da Coronavirüs Önlemleri!
24/03/2020. Suhum. 24 Mart 2020. Sputnik. Badri Esieva. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Coronavirüs ile Mücadele Koordinasyon Genel Merkezi, bugün toplantı yaparak COVID – 19 Coronavirüs’e karşı mücadelerde alınabilecek önlemleri görüştü. 24 Mart 2020 Tarihi itibarı ile Abhazya Cumhuriyeti’nde coronoavirüs vakasına rastlanmadı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Genel Sağlık Başkanı Doktor Lyudmila Skorik, halkın Coronavirüsten korunması için benzeri görülmemeiş önlemlerin getirilmesini önerdi. 
 
Coronavirüsle Mücadele ve Koordinasyon Merlkesi toplantısına, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Vekili Valery Bganba başkanlık yaptı. Toplantıda, Genel Sağlık Başkanı Lyudmila Skorik, devlet başkanlığı seçimleri sırasında coronavirüs’e karşı uygulanması gereken önlemlerin tam olarak uygulanamadığını belirterek, bu durumun Coronavirüs ile Mücadele Merkezi’nin, ülke içerisindecoronavirüs ile mücadelede hazır olmadığını gösterdiğini söyledi.  
 
Skorik “22 günlük süre içerisinde coronavirüsten kendimizi koruduk. Yapılan analiz çalışmalarımızda ülkemiz içerisinde hastamız bulunuyordu, ancak seçimler sırasında önermiş olduğumuz önleyici önlemlerin sadece seçim kimsyon üyeleri tarafından değil, seçime katılan vatandaşlarımız tarafından da göz ardı edildiğini gördük. Bundan dolayıdır ki, bugünden sonraki zaman dilimi içerisinde %100 güvenliğin sağalanabileceğini belirtemeyeceğim” dedi. 
 
Coronavirsle Mücadele Koordinasyon Merkezi’nde COVID-19’a karşı benzeri görülmeiş önlemlerin alınabileceği önerisi geldi.
 
Önlemler arasında, İnsanların acil gereksinimleri dışında evlerimi terk etmesinin yasaklanması. – İşyerlerine, ancak gerektiğinde ve bireysel sorunu olanların gidebilmesi. – Toplu ulaşımın durdurlması. – Ülke içerisindeki tüm pazarların kapatılması. – Tüm seyahat ve turistik gezilerin askıya alınması. – İşverenler tarafından işyerlerinde çalışanların ateşlerinin ölçülmesi ve ateş oranlarının artması durumunda onların karantinaya gönderilmesinin sağlanması. – Tüm çocuk eğitim, spor ve kültür kurumlarının karantina altına alınması. – Yaşamsal nitelikte olmamak koşulu ile iş seyahatlerinin kısıtlanması bulunuyor. 
 
Lyudmlia Skorik, ayrıca ülkedeki tüm halka açık ticaret hizmetleri üzerindeki kontrollerin sıkılaştırılmasını ve devlet yöneticilerine ve konuklarına desenfektan uyglanması gerektiğini söyledi. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.