RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mart 2020, Pazartesi 10:12:40 tarihnde eklendi. 1504 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Devlet Başkanlığı Seçimi!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANLIĞI VEKİLİ VALERY BGANBA, ASLAN BJANİYA’YI KUTLADI!
Abhazya Devlet Başkanlığı Seçimi!
23/03/2020. Suhum. 22 Mart 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Resmi olmayan sonuçlara göre, 22 Mart Pazar günü yapılan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimini Aslan bjaniya kazandı. Abhazya Parlamento başkanı ve Devlet Başkanı Vekili Valery Bganba, Aslan Bjaniya’yı telefon ile arayara kutladı. Bganba, görüşme sırasında Aslan Bjaniya’ya sağlık ve başarı dileklerini ileterek, 23 Mart Pazartesi günü görüşebileceklerini söyledi.
 
Devlet başkanlığı seçiminde %36 civarında oy alarak ikinci olan Daur Ardzınba ve yardımcısı Arda Ashuba ise, Aslan Bjaniya’nın seçim ofisine gelerek, Aslan bjaniya’yı kutladılar.
 
Adgur Ardzınba kutlama konuşmasında “En önemlisi, Abhazya halkının istikrar ve huzur içerisinde olmasıdır. Bu seçim kampanyası, en sakini olarak tarihe geçecektir. Aslan Georgievich ve ekibinin zaferini kutluyoruz. Aslan Georgievich deneyimli bir siyasetçidir. Aslan Bjaniya ve ekibi tarfından dile getirilen tüm fikirleri gerçekleştirirmeye çalışırlarsa, sadece onlara yardımcı olacağız, Aslan Bjaniya’ya yaşamında sağlık ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.  
 
Adgur Ardzınba, Abhazya'da ele alınması gereken birçok sorun biriktiğini belirterek “Konsolidasyon gerçekleşmeden bu sorunlarla baş etmek olanaksızdır. Bugünkü ortam bizlerin işine yarayacaktır, önümüzdeki beş yıl içerisinde hepimiz Abhazya’nın gelişimine katkıda bulunarak, çok olumlu sonuçlar elde edebileceğiz” dedi. 
 
Aslan Bjaniya, konuşmasının başında, Abhazya vatandaşlarının seçimlere etkin bir biçimde katılmalarından dolayı teşekkürlerini ileterek “Bizler arasında kaybeden olmayacak, çünkü geniş bir deneyimli insanımız var, böyle deneyimli insanlarımız ile birlikte çözülmesi gereken bir çok sorunumuz bulunuyor. Umarım ortak çalışmalarımızla çok şeyi başaracağız” dedi. 
 
Bjaniya, ayrıca, belleğinde daha önceki seçimlerde adaylarını birbirlerini asla kutlamadıklarını ve halkın değerli evladı olan Adgur Ardzınba’nın adının tarihe bir ilk olarak geçtiğini belirtti. 
 
Devlet Başkanlığı adaylarından olan ve %2 civarında oy alan Leonid Dazpashba ise, kutlama için Merkez Seçim Komisyonu'nun kararını bekleyeceğini açıkladı. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.