RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mart 2020, Cumartesi 12:55:41 tarihnde eklendi. 1366 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Coronavirüssüz Seçim!

ABHAZYA CUMHURİYETİ, CORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALTINDA, 22 MART PAZAR GÜNÜ DEVLET BAŞKANINI SEÇİYOR!
Abhazya’da Coronavirüssüz Seçim!
21/03/2020. Suhum. 21 Mart 2020. Sputnik. Foto: Mihail Vaskresenskiy. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). 22 Mart Pazar günü yapılması planlanan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimine sadece bir gün kaldı.
 
(Abhazyam.com olarak, devlet başkanlığı seçiminde ki tüm adaylara başarılar diliyor, Seçilecek olan adayın ülkede ki demokrasi ve ekonomi alanlarında ki gelişmelere katkı vermesini diliyoruz. Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni. Fatih Atan (A’tanba - Тванба).

Abhazya Cumhuriyeti, Moskova ve Cherkessk’te bulunan 152 sandık merkezinde 22 Mart Pazar günü ASİ 08:00’de açılacak olan seçim sandıkları ASİ 20:00’de kapanacak. (AMSK tarafından alınan karar uyarınca, Abhazların yoğun olarak yaşamış olduğu Türkiye’de sandık merkezinin açılmaması kararı alınmıştı – abhazyam.com). 127 bin 232 seçmenden oluşan ana listeye bağlı olan seçmenler oylarını kullanabilecek. Oy kullanacak olan seçmenlerin yeni oluşturulan Abhazya Cumhuriyeti pasaportuna sahip olması gerekiyor.
 
Coronavirüs salgını nedeni ile ilgili olarak seçim kullanılan sandık merkezlerine, maskeler gönderildi, hasta olan vatandaşların oy kullanmaları için gerekli önlemler alındı. Ayrıca, ülkenin uzak yerleşim bölgelerine, örneğin ulaşımın bulunmadığı dağ köyü olan Pskhu köyünde oy kullananların oylarını bir gün önceden kullanmaları ve oy pusulalarının da helikopter ile alınması sağlanacak.  
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinde üç siyasi aday yarışacak. Adgur Ardzınba – Arda Ashuba, Aslan Bjaniya – Badra Gunba, Leonid Dzapshba – Vıktor Khashba. Abhazya Cumhuriyeti’nde seçimlere kalan son günde propaganda toplantıları yapılabiliyor. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı, Merkez Seçim Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından seçim günü halkın Coronavirüs salgınından korunması amacı ile tüm seçim merkezleri dezenfekte edilecek, görevlilere maske dağıtılacak, seçmenlerin elleri dezenfekte edilecektir. Bütün bunlara bağlı olarak, seçmenler, el sıkışmamaları, sarılmamaları, seçimlerde kendi kalemlerini kullanmaları, oylama sırasında en az bir metre mesafede bulunmaları, sandık merkezi çevresinde kalabalık oluşturmamaları konusunda uyarılacaklar.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.