RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 21:34:16 tarihnde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya karayollarının sorunları görüşüldü

SERGEY BAGAPŞ; ABHAZYA KARAYOLLARI'NIN SORUNLARINI GÖRÜŞMEK ÜZERE SUHUM'DA TOPLANTI DÜZENLEDİ
Abhazya karayollarının sorunları görüşüldü 06/01/2009.  Apsnypress haber ajansının Abhazya Devlet Başkanlığı Basın Bürosu'ndan aldığı bilgiye göre Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ'ın başkanlığında 06 Ocak Salı günü Abhazya'nın karayollarının güvenliği ile ilgili olarak toplantı yapıldı. Toplantıya Abhazya İçişleri Bakanı Otar HETSİYA, Karayolları Genel Müdürü Leonid LOLYA, Karayolları Trafik Müdürü ve diğer görevliler katıldılar.

Sergey BAGAPŞ; Ülkenin ana sorunlarının başında karayollarının güvenliğinin sağlanması bulunduğunu belirterek "Yollarda ölen insanımızın sayısı çok fazla. Bu konu ile ilgili olarak sert önlemler almaz isek, gelecekte daha büyük sorunlar ile karşılaşacağız" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Şehir içerisindeki yollarda "hız kesici engeller" konularak trafiğin sakinleşmesi sağlanacaktır. Bu tür önlemler ile devlet karayollarının güvenliği bir ölçüde sağlanmış olacaktır. Bu tür önlemler bütün problemleri çözmez, ancak şimdilik başka yol görünmüyor. Trafiğin videosistemi ile kontrol edilmesi çalışmalarına da başlanması gerektir" açıklamasında bulundu.

Abhazya İçişleri Bakanı Otar HETSİYA "2008 yılı içerisinde Abhazya karayolları içerisinde resmi kayıtlara geçen 187 trafik kazası yaşanmıştır. Bu kazalar sonucunda 73 kişi yaşamını yitirmiş, 288 kişi yaralanmıştır. Ölen kişilerin yarısı 35 yaş altı, yani genç kesimden oluşuyor. (2007 yılında 70 kişi yaşamını yitirmiş, 293 kişi yaralamıştı) Trafik kazalarının önemli bir bölümü sarhoş sürücülerin ve trafik kurallarını ihlaller sonucunda oluşuyor. 2008 yılı içerisinde Trafik Genel Müdürlüğ 1971 sarhoş sürücüye ceza kesti. 22600 trafik kuralı ihlali sonucunda 7 milyon 563 bin 165 ruble devlet bütçesine katkı sağlanmıştır." dedi.

Otar HETSİYA ""Başkent Suhum yollarına 2008 yılı içerisinde konulan "hız kesici engeller" sayesinde trafik kazalarında azalma sağlanmıştır. Fakat, bunların sayısı yeterli değildir, İçişleri Bakanlığı olarak, başkentte bunların sayısını arttırmayı planlıyoruz. Özellikle okulların önünde ve insanların yoğun olarak gezindiği alanlarda bu tür önlemleri alacağız" dedi.

Otar HETSİYA "2008 yılı içerisinde Suhum yollarına beş adet trafik lambası yerelştirilmiştir. bizler sürücülerimizin trafik kurallarına uymaları için her türlü önlemi almaya çalışıyoruz. Parlamentomuzun da alacağı kanun ve kararlar ile karayollarımızda güvenli bir biçimde seyahat edilmesi sağlanmış olacaktır" dedi.

Otar HETSİYA; Karayolları Trafik Müdürlüğünde çalışan görevli sayısının az olduğunu belirterek, personel ve maaşlarının arttırılması ile bu sayının artacağını ve bugün yaşanan ağır çalışma koşullarının rahatlayacağını vurguladı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.