RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mart 2020, Salı 19:39:26 tarihnde eklendi. 1474 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yukarı Kodor Tüneli!

ABHAZYA – YUKARI KODOR BÖLGESİNİ BAĞLAYAN TÜNEL 6 MART CUMA GÜNÜ ÇÖKTÜ!
 Yukarı Kodor Tüneli!
10/03/2020. Suhum. 10 Mart 2020. Sputnik. Asmat Tsvizba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanı Lev Kvitsiniya, Sputnik Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Devlet Başkan Vekili Valery Bganba’ya, Kodor geçidine giden yol üzerinde bulunan tünelin kapatılması için öneride bulunacağını söyledi. (Kodor Tüneli: Abhazya Cumhuriyeti ile Kuzey Kafkasya’yı birbirine bağlayan dağ yolu üzerinde bulunuyor ve denize en kısa ulaşım sağlanması açısından stratejik önem taşıyor. Bu yolun ulaşıma açılması için, daha önceden bir takım çalışmalar yapılmış, ancak sonuçsuz kalmıştı. Bölge, 2008 Ağustos savaşı sonrasında Gürcistan işgalinden kurtarıldı. – abhazyam.com)   
 
Abhazya’nın bölgeleri ve şehirleri ile Yukarı Kodor’da bulunan yerleşim yerlerini birbirine bağlayan, Kodor Tüneli, 6 Mart Cuma günü kısmen çöktü. Bakan Kvitsiniya, bizzat bölgeye giderek denetimde bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
Kvitsiniya “Tünel, acil gidiş gelişlerde dahil olmak üzere geçiş için güvenli değil. Devlet başkan vekiline, tünelin acilen kapatılması gerektiği ve son durumu hakkında bir rapor sunduk. Maalesef bugün için çözüm yok, ancak insanlarımızın bağlantı sağlayabilmeleri için Acil Durum Bakanlığı’na bağlı helikopterlerimizi kullanabileceğiz”  dedi. 
 
Abhazya Cumhuriyeti’nin şehirleri ve diğer bölgelerini Yukarı Kodor Bölgesi’nde bulunan yerleşim alanlarında bağlantı sağlayan tünel 1964 yılında inşa edilmişti. Tünel içerisndeki ilk çatlak üç yıl önce ortaya çıkmıştı, o zamandan bu yana araç ulaşımına kapalı bulunuyordu.
 
Ural bölgesinden gelen uzmanlar, tünel üzerinde incelemelerde bulundular, uzmanlar, tünelin onarım yapılması için ulaşıma tamamen kapatılması gerektiğini ve maliyetinin yaklaşık olarak 240 Milyon Ruble olabileceğini söylediler.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.