RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Mart 2020, Perşembe 21:01:22 tarihnde eklendi. 3311 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Olan Ölenlere ve Ailelerine Oldu!

RUSYA VE TÜRKİYE, SURİYE ARAP CUMHURİYETİ’NİN EGEMENLİĞİNE VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE OLAN BAĞLILIKLARINI ONAYLIYORLAR!
Olan Ölenlere ve Ailelerine Oldu!
05/03/2020. Moskova. 5 Mart. TASS. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti devlet başkanları, İdlib'deki durumla ilgili toplantılarını Moskova'da gerçekleştirdiler ve altı saatten fazla sürdü. 
 
Rusya ve Türkiye, Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılıklarını teyit ediyorlar. 
 
Bu, iki ülkenin liderleri arasındaki görüşmeler sonrasında Rus ve Türk savunma bakanları Sergey Shoigu ve Hulusi Akar tarafından Perşembe günü imzalanan anlaşmada, 17 Eylül 2018 Idlib gerginleştirme bölgesinde durumun istikrara kavuşturulması hakkındaki Memorandum ek protokole eklendi. Belge, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından okundu.
 
Anlaşmaya göre, 15 Mart 2020’den itibaren Rusya ve Türkiye, Trumb yerleşiminden Ain al-Khabr yerleşimine kadar olan Suriye'deki M4 otoyolunda ortak devriye gezmeye başlayacaklar. Protokolde belirtildiği gibi, Rusya Federasyonu ve Türkiye, Suriye'deki ateşkese uymayı garanti eden ülkeler olarak, "06 Şubat 2020 saa 00.01'den itibaren Idlib çatışma bölgesindeki mevcut temas hattındaki tüm askeri eylemleri durdurmayı" ve "M4 Karayolunun altı kilometre kuzeyinde ve altı kilometre güneyinde olmak üzere bir güvenlik koridoru oluşturmayı kabul ettiler"  Belgede, "Güvenlik koridorunun işleyişine ilişkin spesifik parametreler, yedi gün içinde Rusya ve Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanlıkları tarafından yürürlüğe konulacak." Denildi.
 
Buna ek olarak, taraflar "15 Mart 2020'de Sarakib'in iki kilometre batısındaki Trumba köyünden Ain al-Khabr köyüne kadar M4 karayolu üzerinde ortak Rus-Türk devriyesi başlatmaya karar verdiler." Metinde “Ek protokol imzalandıktan sonra yürürlüğe girecektir” ifadesi yer almaktadır.
 
Moskova ve Ankara, tüm terörist grupları yok etme kararlılıklarına dikkat çekiyor; sivillere ve altyapıya yönelik tehdit hiçbir mazeret tarafından haklı çıkarılamaz. Açıklamada vurgulandığı gibi, Rusya Federasyonu ve Türkiye Suriye'nin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne bağlılıklarını teyit ediyorlar. Belgede, "[Biz belirtiyoruz] terörizmin tüm tezahürleriyle mücadele etme ve BM Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı tüm terörist grupları yok etme kararlılığı" açıklaması bulunuyor. "Sivillere ve altyapıya yönelik tehdit hiçbir mazeretle haklı çıkarılamaz." Deniliyor.
 
Açıklamada, "Suriye’deki çatışmanın askeri bir çözümü yoktur ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına uygun olarak Suriyelilerin kendileri tarafından yürütülen ve yürütülen siyasi bir süreç sonucunda çözülmesi gerekiyor." Bilgisi verildi.
 
Rusya ve Türkiye de insani durumun daha da kötüleşmesini önlemenin, sivillerin korunmasının ve gereksinimi olan tüm Suriyelilere insani yardım sağlanmasının önemine inanıyorlar. Taraflar, “insanların zorla yerinden edilmesini” önlemeyi ve “mültecilerin ve ülke içinde yerinden olmuş kişilerin Suriye'deki ikamet yerlerine güvenli ve gönüllü olarak geri dönmesini kolaylaştırmayı” savunuyorlar.
 
Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/7911217
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.