RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Şubat 2020, Çarşamba 10:11:11 tarihnde eklendi. 1088 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Önlemleri Genişletiyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİNE, YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARININ GİRİŞİ KISITLAMA REJİMİ 7 NİSAN 2020 TARİHİNE KADAR UZATILDI!
Abhazya Önlemleri Genişletiyor!
26/02/2020. Suhum. 25 Şubat 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Vekili Valery Bganba başkanlığında 25 Şubat Salı günü bakanlar kurulun toplantısında, Koronaviris’ün Abhazya Cumhuriyeti topraklarında yayılmasının önlenmesi amacı ile ilgili olarak bir toplantı düzenlendi.
 
Toplantıya sağlık sektöründe görev yapan kurum temsilcileri, içişleri bakanlığı, dışişleri bakanlığı ve göç hizmetleri bakanlığı yetkilileri katıldı. 
 
Devlet Başkan Vekili Bganba konuşmasında “Değerli meslektaşlarım, Çin Halk Cumhuriyetindeki koronavirüs vakaları ve karantina durumunu herkes biliyor. Ne yazık ki trajik vakalar yaşanıyor. Bugün mevcut durumu değerlendirmenizi ve vatandaşlarımızın hastalık olaylarını önlemek amacı ile ilgili olarak ne tür önlemlerin alındığını bilmek istiyorum” dedi.  
 
Sağlık ve Sosyal Refah Bakanı Tamaz Tsakhnakia bilgilendirme konuşmasında, Avrupa'da 10 ülke (Fransa, Almanya, Finlandiya, İtalya, İngiltere, İspanya, Rusya, İsveç, Belçika, İsrail) dahil olmak üzere dünyanın 30'dan fazla ülkesinde koronavirüs enfeksiyon vakalarının tespit edildiğini söyledi.
 
Sağlık bakanı “Cumhuriyetimizdeki salgın durumunu izliyoruz, Ingur Nehri üzerindeki sınır geçiş noktalarının sıhhi ve karantina kontrolünü güçlendirmek için ek önlemler alındı. Rusya Federasyonu sınırında da benzer bir teşhis önlemleri çalışması yapıyoruz ”dedi.
 
Katılımcılar, termal kameralar ve gümrükteki mobil noktalar hakkında bilgi verdi.
 
Bganba, “Akut solunum yolu enfeksiyonu semptomları olan tüm vatandaşlar kontrol amacı ile hastanelere yatırılmalıdır” dedi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Genel Sağlık Müdürü Dr. Lyudmila Skorik, Novosibirsk'teki Viroloji ve Biyoteknoloji Vektor Devlet Bilim Merkezi'nde geliştirilen koronavirüs tanısı için yakında 500 test ünitesinin Rus meslektaşlarından Abhazya'ya gönderileceğini de sözlerine ekledi.
 
Valery Bganba, toplantıda ki tüm katılımcılara yeni virüsün yayılmasını önlemek için bir dizi önleyici tedbir almaları talimatını verdi.
 
Bu nedenle, Dışişleri Bakanı Daur Kove'ye Abhazya vatandaşlarının yakın ve uzaktaki herhangi bir ülkeye seyahat etmekten kaçınmalarını herkese açık bir şekilde bildirmesi talimatını verdi.
 
Buna ek olarak, 7 Şubat 2020 tarihli başkanlık kararnamesi ile öngörülen yabancı ülke vatandaşların Abhazya Cumhuriyeti topraklarına (Rusya Federasyonu vatandaşları hariç) girişini kısıtlamaya yönelik tedbirler genişletiliyor. Ön verilere göre giriş kısıtlaması 7 Nisan'a kadar geçerli olacak.
 
Valery Bganba, Sağlık ve Sosyal Refah Bakanı Tamaz Tsakhnakia'ya, yeni koronavirüs enfeksiyonu şüphesi olması durumunda tıbbi personel için, hastalardaki ilgili semptomların tanımlanmasıyla ilgili olarak sağlık kuruluşlarının çalışmaları üzerinde tam kontrol sağlamak için bir eylem planı geliştirmesi talimatını verdi.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.