RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Şubat 2020, Çarşamba 18:34:54 tarihnde eklendi. 2207 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan, AB Havucu!

GÜRCİSTAN PARLAMENTO BAŞKANI ARCHİL TALKVADZE “ABHAZ KARDEŞLERİMİZ KESİNLİKLE GERİ DÖNECEK!”
Gürcistan’dan, AB Havucu!
19/02/2020. Tiflis. 18 Şubat 2020. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcistan devlet televizyonundan verilen bilgiye göre, Gürcistan Parlamentosu Başkanı Archil Talkvadze, parlamentoda yapmış olduğu konuşmada “Abhaz halkı Gürcistan’a geri dönecek ve mevcut nesil olarak bunu başaracağız” dedi.
 
Talkvadze, parlamento kürsüsünden yaptığı konuşmada “Abhaz kardeşlerimizle kesinlikle buluşacağız ve bu nesil ülkeyi birleştirecek” dedi.
 
Talkvadze, konuşmasında Abhaz ve Osetler, Gürcistan’ın Avrupa’ya entegrasyonu sırasında kazanmış olduğu değerlerden yararlanabileceğini de söyledi.
 
Meclis Başkanı “Bu gelişmelerden memnun olabilir ve elde edilen bu fırsatlardan yararlanabilirsiniz” dedi.      
 
Talkvadze, konuşması sırasında genel olarak Rusya’nın Kafkasya’daki rolü hakkında olumsuz olarak söz etti. Rusya’nın bölgedeki eylemlerini “işgalci” olarak değerlendirdi ve bu eylemlerin sosyal krizlere katkıda bulunduğunu iddia etti. 
 
 
REGNUM Haber Ajansı’nın haberine göre, daha önce bildirdiği gibi Gürcistan, Abhaz ve Osetya halkları ile olan anlaşmazlıkları 80'lerin sonunda zor kullanarak çözmeye çalıştı. Ağustos 2008'de Gürcü ordusu Güney Osetya halkına karşı askeri operasyonlar başlattı. Rusya saldırıya müdahale etti, Gürcistan'ın saldırganlığını durdurdu ve Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdı. Tiflis yönetimleri, Moskova'nın bu eylemlerini “işgal” olarak nitelendiriyor. 
 
Gürcistan, ülke içerisinde yaşanan göçler nedeniyle nüfusun azaldığı birkaç ülkeden biri olduğunu da belirtmek gerekir. Bu süreç 2002 yılında başladı.
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2861899.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.