RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Şubat 2020, Pazartesi 19:14:47 tarihnde eklendi. 14340 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye’de Sandık Açılmıyor!

ABHAZYA MERKEZ SEÇİM KOMİSYONU, DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ABHAZ DİASPORASININ YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI TÜRKİYE’DE SANDIK AÇILMAMASI KARARI ALDI.
Türkiye’de Sandık Açılmıyor!
17/02/2020. Suhum. 17 Şubat 2020. Sputnik. Badri Esieva. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Tamaz Gogia, yeniden MSK Başkanlığına seçildiği, 17 Şubat Pazartesi günü, Sputnik Haber Ajansına yaptığı açıklamada, İstanbul’da seçim sandık merkezinin açılmayacağını söyledi.
 
Gogia “Abhazya Cumhuriyeti yaslarına göre, seçimler ana listelere göre yapılıyor. Türkiye’deki seçim merkezi son seçimler sırasında kapatıldı ve seçimlere katılma olmadı. Bu nedenden dolayı, seçimler yapılan aynı seçim merkezlerinde gerçekleşecek” dedi.
 
2019 yılında gerçekleşen Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinin birinci ve ikinci tur oylamalarında İstanbul şehrinde bulunan altıncı seçim merkezi açılamadı ve seçmenler oy kullanamadı.    
 
Abhazya Merkez Seçim Komisyonu, Abhazya Yüksek Mahkemesi’nin 2019 yılında gerçekleşen devlet başkanlığı seçim sonuçlarını iptal etmesi sonucunda, yinelenecek olan devlet başkanlığı seçimlerinin 22 Mart 2020 tarihinde yapılması kararı almıştı.
 
22 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerine, Aslan Vjaniya, Adgur Ardzınba ve Leonid Dzapshba katılacak.  Dördüncü aday olan Suhum valisi Kan Kvarchiya, seçimlerden çekilmiş ve hiçbir adaya destek vermeyeceğini açıklamıştı. 
 
(Not: Abhazyam.com olarak bizler, Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımayan Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yoğun bir Abhazya Cumhuriyeti vatandaşının yaşadığını ve bunlarında önemli bir bölmünün seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olduğunu biliyoruz. 

Daha önceden de belirttiğimiz gibi, Rusya Federasyonu’nun, Abhazya Cumhuriyetini tanımayan 3. Ülkelerde, bu ülkenin vatandaşlarının sosyal-siyasal haklarının korunmasında yetkili olduğunu da biliyoruz. 

Bu duruma göre, Rusya Federasyonu’nun diplomatik temsilciliklerinde, seçim sandığının açılabileceğini, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının da bu temsilciliklerde oy kullanabileceğini belirtiyoruz. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bu konuda görüşme yaparak sonuca ulaşabileceklerini bir kez daha yineliyoruz. Saygılamızla. Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu: Fatih Atan (A’tanba - Тванба).”     
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.