RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Ocak 2020, Salı 15:02:31 tarihnde eklendi. 272 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazlar Eski Yılı Uğurladı!

ABHAZ ULUSU, ESKİ YILI UĞURLADI, YENİ YILIN GELİŞİNİ KUTLADI!
Abhazlar Eski Yılı Uğurladı!
14/01/2020. Suhum. 14 Ocak 2020. Sputnik. Foto: Marina Bartsız. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazların en önemli bayaramlarında birisi olan, eski yılın gidişi ve yeni yılın gelişi “Ajırnıkhua” (Ажьырныхуа) 13 Ocak – 14 Ocak Gecesi kutlandı.
 
“Ajırnıkhua” (Ажьырныхуа) Bayramı, Abhaz Mitolojisi içerisinde en eski tanrılarda birisi, Abhazların gelenksel etnik din yapısı içerisinde en önemli yeri olan koruyucu Aziz “Shashvı” (Шьашвы) onuruna düzenleniyor. Bu bayramın geçmişi, bronz ve bakır dönemleri içierisinde başlar ve demir, çelik ilişkilerinin dini kültler içerisindeki ritüeller ile ilişkilendirilir.   
 
Abhaz halk felsefesinde, tüm doğal olaylar ve tüm insan faaliyetleri küresel bütünlük ve arabağlantı içinde ele alınır. “Ajırnıkhua” (Ажьырныхуа) Bayramı, kış döneminin bitişe geçişi ve baharın gelişine hazırlık dönemini vurgular. 
 
13 Ocak Gecesi, birçok Abhaz Ailesi atalarından kalan demir dövülen örs ve çekiçlerinin «Ажьира» özel olarak korunduğu yerde toplanıyor. Abhazya'da geniş bir ortodoks inancı olmasına rağmen Abhazlar hemen, hemen her evde demir dövülen özel bir yer oluşturarak «Ажьира» buralarda kendi geleneklerine göre dua ediyorlar. 
 
Birçok Abhaz "Ажьырныхуа" Bayramının yeniden doğuş için önemli bir kutlama olduğuna inanıyor. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.