RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Aralık 2019, Pazar 22:27:41 tarihnde eklendi. 725 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Prens Vladimir Geliyor!

PRENS VLADİMİR YOLCU GEMİSİ, 2 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ SUHUM LİMANINA YANAŞIYOR!
Prens Vladimir Geliyor!
01/12/2019. Suhum. 1 Aralık 2019 – Sputnik. Saria Kvaratskhelia. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Saria Kvaratskhelia. Prens Vladimir Kruvaziyer Gemisi, 2 Aralık Pazartesi günü sabah saat 07:00’de Suhum limanına uğrayacak. Abhazya’nın başşehri, Eylül ayı sonundan itibaren yolcu gemisi ağırlamak için hazırlanıyordu.
 
Rusya Deniz ve Nehir Taşımacılığı (Росморречфлот) Daire Başkan Yardımcısı Zakhar Dzhioev yaptığı açıklamada, Prens Vladimir kruvaziyer gemisi’nin 1 Aralık Pazar akşamı, Suhum limanına gitmek amacı ile Sochi limanından sefere çıktı
 
Zakhar Dzhioev “şimdi, bu yolculukta var olan tüm prosedürleri uygulayacağız, böylece bir sonraki navigasyon uygulaması tam hızda başlatılabilir. Ekip olarak Suhum’a gidilecek, mevcut rıhtıma demirleyecek ve sınır prosedürleri uygulanacak” açıklamasında bulundu. 
 
Rusya ve Abhazya limanları arasında 2020 yılları içerisinde olarak denizyolu ulaşımı kurulması planlanıyor. Prens Vladimir yolcu gemisi 600 – 700 yolcu kapasitesine sahip.
 
Zakhar Dzhioev, Sputnik Abhazya Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Abhazya’ya seyahat etmek isteyenlerin sayısında artış olur, sefer sayılarının da artırılması konusunu gündeme alacaklarını sözlerine ekledi. 
 
Cruise gemileri bundan 26 yıl önce sonkez Suhum körfezini ziyaret ettiler. Savaş sonrası dönemden bugüne kadar ise sadece yük gemileri limana giriş yaptı. Suhum limanı ve liman binası geçen yüzyılın 70’li yıllarında inşa edildi. SSCB döneminde Abhazya’nın başkenti olan Suhum limanına Karadeniz  farklı ülkelerinden büyük yolcu gemileri geldi ve yük gemilerinin yıllık yük kapasiyesi bir kaç yüz bin tona ulaştı.
 
(Not: Abhazyam.com olarak Prens Vladimir yolcu gemisinin Suhum’a gelişini kutluyor, bunun ilerideki seferlere yol açmasını diliyoruz!) 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com
 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.