RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Kasım 2019, Cumartesi 12:14:32 tarihnde eklendi. 287 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Engellemeleri Sürüyor!

GÜRCİSTAN, ABHAZYA’NIN KAHİRE’DE DÜZENLENEN, “AFRİKA – 2019 ULUSLARARASI TARIM FUARI”NA KATILIMINI ENGELLEDİ!
Gürcistan Engellemeleri Sürüyor!
30/11/2019. Suhum. 19 Kasım 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Mısır’ın başşehri Kahire’de 09 – 11 Aralık 2019 tarihleri arasında “V. Uluslararası Yiyecek – İçecek Gıda Fuarı” “Food Africa 2019” düzenleniyor.
 
Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası, (ACTO) bundan 6 ay önce bu etkinliğe katılma kararı aldı. Ayrıca, stand planının tescil edilmesi ve oluşturulması ile ilgli olarak uzun görüşmeler yapıldı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Tamila Mertskhulava başkanlığındaki dört kişilik heyet düzenlendi. 3 Haziran 2019 tarihinde karşılıklı olarak yapılan anlaşmaya göre, ACTO’nun 12 metrekarelik  bir alanın kira parası ödendi. Fuarı düzenleyenler ACTO Yöneticilerine, Abhazya Cumhuriyeti’nın bu etkinliğe katılımı hakkında herhangi bir sorun olmayacağını söylediler ve ACTO Heyetinin fuara katılımını onayladılar. 
 
Ancak bir kaç gün önce, “Food Africa – 2019” düzenleyicileri, ACTO Yöneticilerini arayarak, Abhazya Cumhuriyeti’nin, Abhaz ürünlerini sergilenmesinin engellenmesi amacı ile ilgili olarak Mısır’daki Gürcistan Büyükelçiliği tarafından kendilerine nota verdiklerini sözlü olarak ilettiler. Yetkililer, Gürcistan Büyükelçiliği yetkililerinin, kendilerine Abhazya’nın Gürcistan içerisinde bir bölge olduğu ve uluslararası fuara katılmaları için bir neden bulunmadığını belirten bir protesto notası verdiklerini söylediler.      
 
Bu gelişmeler sonrasında, organizatör yöneticileri, Mısır’daki Gürcistan Büyükelçiliğinin protesto notasını Mısır Dışişleri Bakanlığı’na sorunun çözülmesi götürdüler ve bilgi istediler. Mısır Dışişleri Bakanlığı ve organizatörler arasında 19 Kasım’da yapılan görüşmeler sonucunda, Abhazya’nın Uluslararası “Food Africa – 2019” Gıda Fuarı’na katılımının reddedilmesi kararı alındı. Mısır Dışişleri bakanlığı yetkilileri, Gürcistan ile ikili ilişkilerin bozulmaması ve fuarın imajının bozlulmaması için böyle bir karar alındığını söylediler.    
 
ACTO Yönetimi, “Food Africa – 2019” organizatörlerine resmi bir mektup göndererek, katılımın reddedilmesini protesto etti. Yetkililer mektupta, Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı yapılan bu tür eylemlerin ayrımcı nitelik taşıdığını belirttiler. Bu tür eylemlerin siyaset dışı kalması gerektiği ve Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından alınan bu kararın Abhazya Cumhuriyeti ve Mısır Arap Cumhuriyeti arasındakşi ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ciddi zarar vereceği vurgulandı. 
 
Tamila Mertskhulava, bu durumun bir istisna olmadığını hatırlattı. Gürcistan büyükelçilikleri dünyanın dört bir tarafında ACTO’nın çeşitli sergi ve fuar etkinliklerine katılımını engellemek amacı ile tepkiler verdiğini ve engellemelerde bulunduklarını söyledi.
 
Tamila Mertskhulava “Gürcistan tarafı, Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası’nın çalışmalarını dikkale izlemktedir, Bugün için Abhazya’nın uluslararası furalara, bağımsız bir devlet temsilcisi olarak katılan ve yurtdışındaki olumlu imajını artıran tek örgüt olarak bulunmaktayız” dedi.
      
Tamila Mertskhulava, “Bu tür engellere ve provokasyonlara rağmen, Ticaret ve Sanayi Odası olarak sergi ve fuar etkinliklerinde yer almaya ve Abhazya hakkında güvenilir bilgiler sunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Food Africa; Afrika kıtasında, gıda ve tarım endüstrisinde uzmanlaşmış en büyük uluslararası ticaret fuarıdır. Sergi, yenilikçi bir format sunuyor, Mısır Satın-Alım bölgesi ve Afrika'nın hızla büyüyen tarım endüstrisine erişimi için eşsiz bir platform oluşturuyor.
 
(Abhazyam.com olarak, ACTO Yetkilierinin, Mısır’ın başşehri Kahire’de düzenlenen Food Africa – 2019 uluslararası Gıda Fuarı’na katılım konusundaki sorunun çözümü için Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri ile görüşerek, bir yol bulabileceklerini öneriyoruz.)
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.