RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Ekim 2019, Perşembe 12:14:24 tarihnde eklendi. 487 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Güney Osetya – Gürcistan Gerilimi!

GÜRCİSTAN, GÜNEY OSETYA SINIRI YAKINLARINDA, KARAKOL İNŞAATINI SÜRDÜREREK GERİLİMİ SÜRDÜRÜYOR!
Güney Osetya – Gürcistan Gerilimi!
31/10/2019. Suhum. 30 Ekim 2019. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Güney Osetya Devlet Güvenlik Komitesi Başkanı Ekaterina Byazrova, Sputnik Güney Osetya Haber Ajansına yaptığı açıklamada “Gürcistan, Güney Osetya sınırında bulunan Dzau bölgesinde, güney Osetya topraklaında bulunan Oset köyü Sinagur yakınlarında kontrol noktası kurma çalışmalarını sürdürmesi ile gerilimi artırıyor” dedi.
 
Byrazova “Gürcistan, daha önce askıya alınan Sinagur köyü yakınlarında ki polis kontrol noktası inşaatına 28 Ekim’den itibaren yeniden başladı. Gürcü tarafı, bölgediki askeri güçleriri çekmek ve yasadışı inşaatı durdurmak, gerilimi azaltmak yerine, Güney Osetya sınırı bölgesindeki varlığını artırmak suretiyle, güvenliği bozucu tehditlerini sürdürüyor” dedi.
 
Komite, “Sıcak bölgede” AB desteği ile görev yapan “Beşli Mekanizma” (MPRI) hattında, gürcü polisinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha önce Güney Osetya KGB çalışanları ve sınır muhafızları tarafından, Gürcistan gizli servisi tarafından, Güney Osetya topraklarına sokulmaya çalışılan 5-6 kişilik bir istihbarat gurubunu tespit etti. 
 
Ağustos ayı içerisinde de, Gürcistan polisi tarafından Znarursky bölgesinde, Güney Osetya’nın sınır köyü Tsnelis yakınlarında bir kontrol noktası kumuştu. Güney Osetya, Gürcistan’dan bu kontrol noktasının 30 Ağustos’a kadar kaldırmasını belirtmişti. Ancak Gürcistan inşaatı sürdürdü, bunun karşılığında Güney Osetya tarafı, Gürcü polis noktasına daha yüksek bir yerde kurduğu gözetleme birimi ile bu girişime karşı önlem aldı. 
 
Güney Osetya, sınır bölgesinde ki olayların önlenmesi amacı ile kurulan, AGİT, AB ve Rusya Federasyonu Temsilcilerinin de bulunduğu “Beşli Mekanizma” (MPRI) toplantılarında ve Cenevre görüşmelerinde sürekli olarak gündeme getiriyor.       
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.