RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 20:46:45 tarihnde eklendi. 586 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov; bizim hedefimiz barışın sağlanması

SERGEY LAVROV "BİZİM HEDEFİMİZ ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DA BARIŞ VE İSTİKRARIN SAĞLANMASIDIR" DEDİ
Lavrov; bizim hedefimiz barışın sağlanması 29/12/2008. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV; pazartesi günü "vesti" kanalında yapmış olduğu söyleşide "Gürcistan, Medvedev ve Sarkozy tarafından Güney Osetya'da barışın sağlanması amacı ile yapılan anlaşmaya bağlı olarak kışlalarında bulunan askerlerini geri çekme kararına uymuyor" dedi.
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV ve Fransa Devlet Başkanı Nikolay SARKOZY; 12 Ağustos 2008'de Moskova Anlaşması planına göre Rus ordusunun gürcistan topraklarından çıkması, Abhazya ve Güney Osetya'nın güvenliklerinin garanti altına alınması kararını aldılar.

Sergey LAVROV "bugün için, üzülerek belirtmek isterim ki, Gürcistan tarafı, ordusunu ve askeri güçlerini kışlasına geri döndürme taahhütlerini yerine getirme konusunda isteki değil ve bizler Gürcistan topraklarındaki çalışmaları dikkatli bir biçimde izliyoruz." hatırlatmasında bulundu.

Sergey LAVROV "Rusya, Gürcistan ordusunun barışı bozan silahlı saldırısından sonra, kafkas krizinin ortadan kaldırılması için barış planının yaşama geçirilmesinde, "bütünü ile eksiksiz olarak tamamlanmasında konunun takipçisi olacaktır" dedi.

Sergey LAVROV "Rusya'nın bugün için başlıca hedefi, barışın ve istikrarın sağlanmasıdır. Rusya, bir çok ülkenin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımasını kendisine hedef olarak saymıyor" vurgulamasında bulundu.

Sergey LAVROV "biz, böyle bir hedef göstermiyoruz. bizim hedefimiz - bugün için insanları kurtarmak - bölgede barış ve güvenliği sağlamak, Abhazya ve Güney Osetya halklarına bir kez daha savaş ortamını yaşatmamak, bir kez daha korku içerisinde yaşamamalarını sağlamaktır" hatırlatmasında bulundu.

Gürcistan; 08  - 12 Ağustos 2008 tarihleri arasında Güney Osetya'ya karşı askeri operasyon düzenledi. Bu süre içerisinde Gürcistan ordusu güney Osetya'nın başşehri Tsinval'in ve diğer yerleşim yerlerinin  yaklaşık olarak tamamını ele geçirmişti. Rusya, Gürcistan'ın bu saldırısı karşısında bölgede barışın sağlanması amacı ile askeri müdahalede bulundu. 26 Ağustos 2008'de Rusya Federasyonu, Gürcistan'a bağlı eski otonom devlet Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdı. Rusya'nın ardından Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını Nikaragua'da tanıdı.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.