RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ekim 2019, Cumartesi 14:07:39 tarihnde eklendi. 873 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri Sürüyor!

RUS DIŞİŞLERİ “CENEVRE GÖRÜŞMELERİ KATILIMCILARI, GÜRCİSTAN DELEGASYONU HARİCİNDE, GÜRCİSTAN’IN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA SINIRLARINDA SORUN OLMADIĞINI BELİRTTİLER!”
 Cenevre Görüşmeleri Sürüyor!
12/10/2019. Suhum. 10 Ekim 2019. Abhazya-İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından 9 Ekim Çarşamba günü yayınlanan bildiride, "Cenevre’de sürdürülen Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması Görüşmelerinin 8-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 49. Toplantısı hakkında “Gürcistan delegasyonu dışında görüşmelerin diğer tüm katılımcıları, Tsnelis yerleşim bölgesi ve birkaç bazı bölgede yaşanan sıkıntılar dışında Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile olan sınır bölgelerinde durumun gayet sakin olduğu konusunda görüş birliğine vardılar. Abhazya tarafı, daha önce Gürcistan sınırındaki geçişlere güvenlik nedeni ile geçici olarak koymuş oldukları kısıtlamaların kaldırılması hakkında bilgi verdiler” açıklamasında bulunuldu.    
 
Bakanlık açıklamasında “Bu kez, Cenevre görüşmelerindeki toplantının odak noktası, Tiflis’in Ağustos ayının sonlarında Tsnelis köyü yakın çevresinde bir Gürcistan polis karakolu kurma kararıyla sıkıntı yaratması oldu. Gürcistan-Güney Osetya sınır bölgesindeki Tsnelis kasabasındaki bu gelişme, bölgede gerginliğin artmasına yol açtı. Gürcistan’ın kontrol noktası inşası kararı, Tskhinval’i Gürcistan sınırının geçici olarak kapatılması dahil olmak üzere bir takım önlemler almaya zorladı” bilgisi verdi.  
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı bildirisinde, "Delegasyonumuz, durumu çözme yaklaşımımızı belirttiler. Tarafları, mevcut görüşme mekanizmaları çerçevesinde, kısıtlamada bulunmadan doğrudan diyalog kullanarak görüşmelerde bulunmaya ve gerginliği azaltacak adımlar atma çağrısında bulundular. Bu görüş, Cenevre görüşmecileri arasında anlayış ve destek buldu. Rus tarafı ve ayrıca Abhaz ve Güney Osetya tarafları, Cenevre'deki tartışmaların katılımcıların görüşlerini belirtmelerinin Güney Kafkasya’daki sorunların güç kullanılarak çözülmemesi, güvenlik ve istikrar ortamının güçlendirilmesi konusunda gösterilen çabalara katkıda bulunacağının önemine vurguda bulundular” dedi
 
Dışişleri Bakanlığı, "Rusya Federasyonu Delegeleri, Rusya Federasyonu olarak, Gürcistan’ı NATO’ya çekme çabalarının ve bu ülke toprakları üzerinde sürekli olarak düzenlenenKuzey Atlantik Birliği askeri tatbikatların, bu Güney Kafkasya ülkesinii daha da militarize duruma getireceği uyarısında bulundular. Bir sonraki Cenevre Görüşmelerinde bu konuyu gündeme getireceklerini söylediler” bilgisini verdi. 
 
Dışişleri Bakanlığı bildirisine “49. Turdaki tüm görüşmeciler, sınır geçiş rejimlerinin basitleştirilmesi, insanlar arasındaki ilişkilerin kolaylaştırılması ve kayıp kişilerin aranması da dahil olmak üzere var olan tüm insani sorunların çözümünde hem fikir oldular. Cenevre görüşmelerinin bir sonraki turunun Aralık 2019’da gerçekleştirilmesi konusunda taraflar anlaştı” eklemede bulundu.
 
Cenevre Görüşmeleri 49. Turu, 8-9 Ekim 2019 Tarihleri arasında gerçekleşti. Görüşmelere Rusya Federasyonu adına, görüşmeci olarak, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin’in yerine RF Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrei Rudenko katıldı. (Andrei Rudenko: 19 Eylül 2019 Tarihinde RF Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı – Abhazyam.com) Güney Kafkasya ile ilgili Cenevre görüşmeleri, Rusya Federasyonu ve Fransa Devlet Başkanları tarafından Ağustos 2008’deki silahlı çatışmanın ardından varılan anlaşmaya dayanarak Suhum, Tskhinval ve Tiflis arasındaki tek diyalog platformu olmayı sürdürüyor. Abhazya, Gürcistan, Rusya, ABD ve Güney Osetya temsilcilerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve AGİT'ten gelen gözlemciler Cenevre'deki görüşmelere katılıyorlar. Görüşmelerin temel amacı, Abhazya, Gürcistan ve Güney Osetya arasındaki sorunların çözümü konusunda, Gürcistan tarafından herhangi bir askeri gücün kullanılmamasının yasal olarak bağlayıcı bir anlaşmaya kavuşturulmasıdır.
 
Ana Kaynak: https://tass.ru/politika/6981248
 
Kaynak http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.