RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Ekim 2019, Çarşamba 11:48:36 tarihnde eklendi. 968 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ve Güney Osetya Sorunu!

VLADİMİR PUTİN “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DAKİ ASKERLERİMİZİ ÇEKERİZ, EĞER BİZLER KARAR VERİRSEK!”
 Abhazya ve Güney Osetya Sorunu!
02/10/2019. Suhum. 01 Ekim 2019. Sputnik. Foto: Асатur Есаyants. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin Güney Osetya topraklarının egemenlik haklarının ve sınırının korunması amacı ile 4. Birleşik Rus Askeri üssü bulunuyor. Abhazya Cumhuriyeti’nde ise Rusya Federasyonu Ordusu 7. Askeri üssü bulunuyor.
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erivan’da düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek İstişare Konseyi Toplantısına girerken Gürcistan Televizyon Kanalı Muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta “Rusya, her zaman yükümlülüklerini yerine getirmektedir, eğer uygun bir karar alınırsa, Abhazya ve Güney Osetya’da bulunan Rus askeri birlikleri çekilir” dedi.
 
Devlet Başkanı, Toplantıya girerken sorulan, “Rusya, 2008 yılında vermiş olduğu taahhütleri, ne zaman yerine getirecek?” sorusuna verdiği yanıtta ise “Bizler, her zaman yerine getiriyoruz!” dedi. 
 
Devlet Başkanı, ayrıca, “Rusya, Tiflis tarafından “Gürcistan’ın işgal altındaki toprakları” olarak sayılan Abhazya ve Güney Osetya’daki Rus askeri birliklerini ne zaman çekecek?” Sorusuna verdiği yanıtta ise “Bizler, ne zaman karar verirsek, çekeriz!” dedi.          
 
Bugün için, Rusya ile Gürcistan arasında diplomatik bir ilişki bulunmuyor, ülkeler arasındaki diyalog Cenevre tartışmaları çerçevesinde ve 2012'den beri yapılan Prag müzakerelerinde sürdürülüyor. İki ülke arasındaki ilişkiler, Moskova'nın Abhazya ve Güney Osetya egemenliğini 26 Ağustos 2008'de tanımasının ardından Gürcistan tarafından kesildi. Rus liderler art arda yapmış oldukları açıklamalarda, Gürcistan’a bağlı iki eski özerk cumhuriyetin bağımsızlığının tanınmasının mevcut gerçekleri yansıttığını ve değişikliğe tabi olmadığını belirtiyorlar.
 
Kaynak. https://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Ufuk güneş - Gürcistan Sorunu!

"Gürcistan Sorunu" demek lâzım! Sorunu yaratan da, çözülmez hale getiren de Gürcistan…

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.