RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Ağustos 2019, Çarşamba 15:56:30 tarihnde eklendi. 928 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2. Tur Seçimi!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANLIĞI 2. TUR SEÇİMİNDE, ABHAZ SEÇMENLER İSTANBUL’DA OY KULLANAMAYACAK!
2. Tur Seçimi!
28/08/2019. Suhum. 28 Ağustos 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı 2. tur Seçimi 8 Eylül’de gerçekleşecek. İlk oylama sırasında Abhazya Cumhuriyeti toprakları dışında yaşayan Abhazya vatandaşlarının oy kullanmaları amacı ile Moskova ve Çerkessk’de açılan sandıklar 2. Tur’da da açılıyor. 
 
Türkiye’de 2. tur oylama yapılmayacaktır. 25 Ağustos’da çeşitli nedenlerden dolayı oy sandığı açılamadı. Bu yüzden dolayı İstanbul’da 8 Eylül’de yapılacak olan 2. Tur için sandık açılmayacak. 
 
MSK Başkanı Tamaz Gogia, gazetecilere yaptığı açıklamada “2. Tur oylamasında Moskova ve Çerkessk’de sandık merkezleri açılacak. İstanbul’da ise sandık merkezi açılmayacak çünkü ilk oylama sırasında açılmadığı için çalışmalar sürdürülmemektedir” dedi.   
 
Gogia’ya göre, ilt oylama turunda, Moskova’da 498 seçmen ve Çerkessk’te ise 340 seçmen oy kullandı. Ancak Rusya’da ki üniversitelerde okuyan öğrencilerin öğreniminin başlaması nedeni ile sayılarda değişiklik olabilir. 
 
Gogia “Öğrencilerin çoğunluğu ilk oylama sırasında, Abhazya’da idi, ancak Rusya’da öğrenim başlıyor ve sayı değişebilir ve buna kimse şaşırmasın” dedi.
 
25 Ağustos 2019’da yapılan devlet başkanlığı seçimi ilk tur oylama sırasında adaylar %50 salt çoğunluğu sağlayamadı. İlk iki sırada yer alan şu anda devlet başkanlığı görevini sürdüren Raul Hadjimba ve Muhalefet Siyasi Partisi “Amtsakhara” «Амцахара» Başkanı Alkhas Kvitsiniya, 8 Eylül’de yapılacak olan devlet başkanlığı 2. tur seçimine katılacaklar. 
 
Kaynak http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.