RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ağustos 2019, Salı 13:04:13 tarihnde eklendi. 670 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov’dan Abhazya Açıklamaları!

SERGEY LAVROV “ABHAZYA’NIN ULUSLARARASI TOPLUM İÇERİSİNDEKİ TANINMA SÜRECİNİN DÖNDÜRÜLEMEZ OLDUĞUNA İNANIYORUM!”
Lavrov’dan Abhazya Açıklamaları!
27/08/2019. Suhum. 27 Ağustos 2019. Abhazya – İnform.  Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Abhazya Cumhuriyeti II. Devlet Başkanı Sergey Bagapş adına düzenlenen belgesel filmde yaptığı açıklamada, “Abhazya Cumhuriyeti, demokratik bir devlet olarak gerçekleşmiştir, cumhuriyetin uluslararası toplum içerisinde ki tanınma süreci geri döndürülemez” dedi.
 
Rus Dışişleri Bakanı, bu sürecin Sergey Bagapş döneminde başladığını belirterek “Birinci tanınma sonrasında, Abhazya’yı tanıyan ülkelere, Nikaragua’nın ardından Venezuela, Nauru, Tuvalu, Vanuatu takip etti, en son olarak şimdi Suriye katıldı. Bu sürecin geri döndürülemez olduğuna inanıyorum, Abhazya temelleri Bagapş tarafından atılan demokratik bir devlet olarak yaşama geçmiştir” dedi.   
 
Lavrov, önemli siyasi meseleleri tartışırken "Sergey Vasilyevich'in görkemli insan nitelikleri ortaya çıktı" diyerek, devlet başkanı ile hem Moskova'da hem de Suhum'da yaptığı görüşmeleri sıcak bir şekilde hatırladığını belirtti. Lavrov, “Kariyerimin en canlı anılarından biri olarak, ani ölümünden kısa bir süre önce Nisan 2011'deki Suhum'daki sahil boyunca onunla birlikte yapmış olduğumuz yürüyüşümüzü her zaman hatırlıyorum” dedi Lavrov. “İnsanlarla birlikte kahve içtik. İnsanların onunla nasıl ilişki kurduklarını ve vatandaşlarıyla nasıl konuştuğunu gördüm - kesinlikle açıkça, herhangi bir farklı görüş olmadan, ülkenin gerçek sorunlarını tartışıyor ve hatta onların önerilelerini istiyordu” dedi. 
 
Lavrov, "Bu harika insanla arkadaş olduğum için gurur duyuyorum, her zaman onun hatırasını ve Rus-Abhaz ilişkilerine yaptığı katkıyı hatırlayacağım" dedi.
 
Sergey Bagapsh 2005'ten 2011'e kadar Abhazya'da devlet başkanlığı görevinde bulundu. Devlet Başkanlığı döneminde Abhazya'nın Rusya Federasyonu tarafından bağımsızlığı tanındı. Bagapsh, 29 Mayıs 2011'de 62 yaşında Moskova tıp kliniğinde ciddi bir hastalıktan dolayı yaşamını yitirdi.
 
https://tass.ru/politika/6801894
 
Kaynak http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.