RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Ağustos 2019, Cuma 18:59:38 tarihnde eklendi. 403 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’ya Yeni Nikaragua Elçisi!

NİKARAGUA CUMHURİYETİ’NİN ABHAZYA’YA BÜYÜKELÇİSİ ALBA ASUSENA TORRES – MEJİA GÖREVİNE BAŞLADI!
Abhazya’ya Yeni Nikaragua Elçisi!
23/08/2019. Suhum. 23 Ağustos – Sputnik. Asmat Tsvizba. Foto: Thomas Thaytsuk. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Nikaragua Cumhuriyeti’nin yeni göreve başlayan Abhazya Büyükelçisi Alba Asusena Torres – Mejia, 23 Ağustos Cuma günü devlet başkanı Raul Hadjimba’ya güven mektubunu sundu.
 
Nikaragua’nın Rusya Federasyonu Büyükelçisi olarak görev yapan Alba Asusena Torres – Mejia aynı zamanda Nikaragua’nın Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapacak. Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove, Güven Mektubu töreninde hazır bulundu.
 
Alba Asusena Torres – Mejia tören sırasında “Sn. Devlet Başkanı ve tüm Abhazya halkı. Vatandaşlarım adına burada hizmette bulunmak ve onları temsil etmek benim için büyük bir onur. Nikaragua Devlet Başkanı ve Başkan Yardımcısı adına, bu güven mektubunu sizlere sunuyorum. Bu hedefi sürdüreceğiz” dedi.
 
Nikaragua Büyükelçisi “Abhaz dilini gerçek anlamda öğrenmek istiyorum. Böylece bir gün Şair Bagrat Shinkuba’nın şiirlerini orjinalinde okuyabilirim. Ayrıca, edebiyatın ülkelerimiz arasında bir bağlantı kurmasını diliyorum. Birlikte barış kurma ve gelişme için çalışacağız” dedi.       
 
Devlet başkanı Torres-Mechia'yı yeni bir göreve atandığı için kutladı ve Abhazya'nın Nikaragua'nın bölgesel ve uluslararası platformlardaki liderliğini desteklediğini belirtti.
 
Hadjimba “Onurlu ve sorumlu bir göreve geldiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Çalışmanızın verimli olacağınave ikili ilişkilerimizi güçlendireceğine inanıyorum. Abhazya devlet başkanlığının kapsamlı yardım ve destek sağlanacağından emin olabilirsiniz. Devletler, dostluk, karşılıklı ilişkiler ve güven duyguları ile ayırt edilirler. Abhazya halkı, Nikaragua'nın bağımsızlığımızı tanıma gününü ve böyle bir yanıtın verdiği dostane desteği her zaman hatırlayacaktı, bu tarihimizin önemli bir dönemidir. Önünüzde sorumlu bir iş bulunuyor, devletlerimiz arasındaki işbirliğini genişletme ve derinleştirme potansiyeli önemlidir. İkili işbirliğinin devamına büyük bir katkı sağlayacağınıza inanıyorum” dedi.
 
Alba Asusena Torres-Mejia, Nikaragua'nın eski Abhazya Büyükelçisi Juan Ernesto Vazquez Araya'ynın üç yıl boyunca burada göstermiş olduğu başarılı çalışmalara katkıda bulunacağını söyledi.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.