RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ağustos 2019, Perşembe 21:26:28 tarihnde eklendi. 963 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk İş Adamları Abhazya’da!

VESTEL HOLDİNG SAHİBİ AHMET NAZİF ZORLU’NUN DA BULUNDUĞU TÜRK İŞ ADAMLARI GURUBU, ABHAZYA’YI ZİYARET EDİYOR!
Türk İş Adamları Abhazya’da!
22/08/2019. Suhum. 22 Ağustos 2019. Sputnik. Asmat Tsvizba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Türk İş Dünyası’nın Temsilcileri, 22 Ağustos Perşembe günü, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve hükümet yetkilileri ile Suhum’da bir toplantı gerçekleştirdiler.
 
(Not: Toplantıya, aralarında Vestel Holdin Sahibi Ahmet Nazif ZORLU olmak üzere, Çalık Holding Temsilcileri, GÖREV-HOLDİNG - İLETİŞİM GÖNÜLLÜLERİ VE GÖREVLİLERİ VAKFI vd. Temsilciler katıldılar – Türk İşadamları Gezisini organize eden Görev Holding A.Ş (İLETİŞİM GÖNÜLLÜLERİ VE GÖREVLİLERİ VAKFI) TT Sicil Gazetesinin 17.02.2017 tarihçe 9266 sayılı nüshasında 50.000 TL sermaye ile kurulmuş olup sermayenin tamamı Görev Vakfı’na aittir. Vakıf Mütevelli Heyeti çoğunluğu, Vatan Partisi’nin yayın organı biçiminde yayın yapan AYDINLIK Gazetesi yöneticileri tarafından oluşturulmuş ve TCnin AVRASYA Birliğine katılmasını isteyen bir gurup olarak biliniyor. Abhazyam.com) 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba Türkiye’den gelen işadamları heyeti ile düzenlenen toplantıda, bu tür gelişmelerin, Abhazya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde güçlü bi rive yaratabileceğini ve ortak projelerin uygulanmasının başlangıcı olabileceğini söyledi.
 
Devlet Başkanı “Abhazya olarak, ülke ekonomisinin tüm alanlarında yapılacak dış yatırımlara büyük ilgi gösterilmektedir, bu tür yatırımlar, ekonominin büyümesini, yeni iş olanakları sağlanmasıni ve istihdam ortamı yaratılmasını oluşturacaktır” dedi. 
 
Hadjimba, Türkiye, Abhazya’nın ekonomik işbirliği sağlamak istediği ülkelerden birisi olduğunu belirterek, bunu yaratmak için devletin tüm ön koşullara sahip olduğunu söyledi. Coğrafi konum ve lojistik anlamda koşulların uygun olduğunu sözlerine ekledi.
 
Hadjimba “Abhazya, savaş sonrasında uygulanan ekonomik ve siyasi ambargo döneminde, Türkiye’den yakıt, inşaat malzemeleri, temel tüketim malzemelerini Türkiye’den deniz yolu ile sağlamıştı, ülkemizden de, Kereste ve ağaç ürünleri ihraç edildi, bizler o dönemleri çok iyi hatırlıyoruz. O dönemlerde hayatta kalma mücadelesi veriyorduk, ancak şimdi aynı yolu kullanarak nitel anlamda yeni bir ilişki düzeyine ulaşabiliriz” dedi.      
 
Devlet başkanı, 2018'de Türkiye ile olan dış ticaret cirosunun Abhazya'nın toplam dış ticaret cirosunun yüzde 7'si olan 1.3 milyar ruble olduğunu vurguladı.
 
Hadjimba “2018 yılında Türkiye ile olan dış ticaret cirosu 1,3 milyar Ruble'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Bu rakam, ülkemizin toplam dış ticaret cirosunun % 7'sini, 2017 yılına göre % 26'lık bir büyüme oranı ile gerçekleştirmiştir. Sayıların çok yüksek olmadığı, ancak en önemlisi, 1994'ten itibaren, ithalat ve ihracat artışında bu yönde istikrarlı bir eğilim olmuştur” dedi.
 
GÖREV HOLDİNG Holding Başkanı Hüseyin Tugay Şen (77. No’lu Görev Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi – Abhazyam.com), Türk işadamlarının Abhaz halkının temsilcileriyle toplantılarının iki ülke arasındaki tarihi bağların güçlendirilmesine yardımcı olduğunu belirtti.
 
Hüseyin Tugay Şen “Abhazya'nın yakında Türkiye ile bağlar kuracağını ve Türkiye’nin de Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyacağını umuyoruz. İşadamlarımızın cumhuriyetinizde de avantajlı konumlar alacağını umuyoruz” dedi.
 
Toplantıya katılan Rusya'nın Abhazya Büyükelçisi Aleksey Dvinyanin de ekonomik ilişkilerin devletler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinde büyük rol oynadığını belirtti.
 
Dvinyanin “Bildiğiniz gibi, ekonomi dünyayı yönetiyor, para dünyayı yönetiyor. Ama Abhazya'da kural olanın, para değil, bilgelik ve vatanseverlik olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi.

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
imdat turkoz - abhazya ekonomisi

abhazya cumhurıyetının bu tur zıyaretler toplantılarda cok gec kalındagını bu guzel ulkenın ekonomısının cok daha guzel yerlerde olabılecegını ben ılk geldıgımde gormustum ve olacagına ınanıyorum turk ıs adamlarının bu ulkede yatırım yaparsa ulkenın kalkınmasını veturkıyenın tanımasına ımkan tanıyacagına ınanıyorum cunku abhazya yapılacak cok ısler var turızım en basta bende bır abhaz vatandası olarak ulkenın kalkınmasını cok ıstıyorum basarılar dılıyorum

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.