RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ağustos 2019, Salı 18:11:14 tarihnde eklendi. 403 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’ya Yurtdışından Gözlemci!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE, YURTDIŞINDAN 50 ÜZERİNDE GÖZLEMCİ KATILIYOR!
 Abhazya’ya Yurtdışından Gözlemci!
20/08/2019. Suhum. 20 ağustos 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). 25 Ağustos Pazar günü Abhazya Cumhuriyeti2nde devlet başkanlığı seçimi yapılıyor. Devlet Başkanlığı seçimine 10 aday katılıyor, sekiz aday destek gurupları tarafından aday olarak gösterildi (Şamil Adzınba, Arthur Ankvab, Oleg Arshba, Almas Djapua, Astamur Kakaliya, Astamur Otırba, Astamur Tarba, ve şu andaki devlet başkanı Raul Hadjimba) iki aday ise siyasi partiler tarafından (Alhas Kvitsinia – “Amtsakhara” siyasi Partisi ve Leonid Dzapshba – “Aksaara” siyasi partisi) destekleniyorlar.
 
Devlet Başkanlığı seçimleri 35 bölge ve 152 sandıkta yapılacak, ayrıca yurt dışında Moskova, Çerkessk ve İstanbul’da oy kullanılacak.
 
Devlet Başkanlığı seçimlerinin gözlemlenmesi için Abhazya Cumhuriyeti’ne yurtdışından 50’den fazla gözlemci katılacak.
 
Abhazya – İnform Haber Ajansı’nın Merkez Seçim Komisyonu’ndan aldığı bilgiye göre, ellidört uluslararası seçim gözlemcisinin, devlet başkanlığı seçimlerine katılım başvurularının onaylandığı açıklandı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Bölümü Baş Danışmanı Galina Stranichky, yaptığı açıklamada Parlamento Başkanı Valery Kvarchiya’nın davetine Rusya Duma’sından yedi milletvekili ve Rusya – Belarus Parlamentoları Birliği’nden üç temsilci katılımı ile yanıt verildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerine katılımları için Nikaragua’nın Rusya Büyükelçisi Alba Assusena Torres, Almanya Federasl Meclis Milletvekilleri, Venezuela Temsilcileri ve ayrıca Türkiye iler Belçika’dan gözlemcilerin katılacağı bilgisi verildi.  
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.