RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Ağustos 2019, Cuma 23:23:57 tarihnde eklendi. 731 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saakaşvili’den İtiraflar!

MİHAİL SAAKAŞVİLİ “RUSLARIN TİFLİS’İ İŞGAL ETMEK İSTEYECEĞİNİ, HİÇ DÜŞÜNMEDİK!”
Saakaşvili’den İtiraflar!
09/08/2019. IWPR. 09 Ağustos 2019. Ekho Kavkaza. Fotoğraf: Genia Sapilov (AFP). Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Gürcistan’ın eski devlet başkanı Mihail saakaşvili, IWPR Haber Ajansına yaptığı açıklamada “Putin’i doğru hesaplayamadım, çünkü Rusların, Tiflis’i asla işgal etmeyeceğini düşündük ve batılı dostlarımız da bu konuda bizi ikna ettiler. Bizim varsayımlarımıza göre, eğer Rusya bir karar almak isterse ve Abhazya ile Güney Osetya arasında bir seçim yapmak zorunda kalır ise, o zaman savaşı başlatmak için Abhazya’yı seçer” dedi. Muhabirin, bahsettiğiniz batılı dostlar kimdi? Sorusuna Saakaşvili “Herkes” yanıtını verdi. 
 
Saakaşvili değerlendirmelerini “Herkes, Rusya’nın asla bizi işgal etmeyeceğini söyledi. Condy Rice (Condoleeezza Rice: 2005 – 2009 yılları arasında ABD dışişleri bakanlığı görevinde bulundu – abhazyam.com) bunu sürekli olarak yineledi. “Rusları tanıyorum, orada bulundum, buz pateni yaptım, o zamanlar küçük bir kızdım. Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’ne gittim, onlar sana karşı kışkırtacaklar, fakat hiç bir biçimde eylemde bulunmayacaklar, dedi” diyerek sürdürdü.
 
Mihail Saakaşvili söyleşide “Farklı konuşan tek kişi Steinmeier idi (Frank – Walter Steinmeier: Bugünkü Almanya Devlet Başkanı, Alman Sosyal Demokrat Parti Başkanı 2005 – 2009 CDU – SPD Koalisyonu Dışişleri Bakanı – Abhazyam.com). O bizleri, bu konuda çok sert bir biçimde uyardı. O zaman içerisinde Steinmeier, acil olarak Gürcistan’a geldi. Çok gergin idi. Geldi, çünkü işgalin gerçekleşeceğini biliyordu ve onların bir şeyler yapmaya çalıştıklarını göstermek istedi. Alman tarzı ile, bizlere işgalin gerçekleşeceğini belirtti. Restoranda oturuyorduk, o çatalı fırlattı ve , «Beyler, hangi barış gücünden söz ediyorsunuz? Yakında sizin için geniş çaplı bir savaş olacak» Ne? Bizler şaşırdık, sorduk. «Nasıl olacağını söyleyeceğim» dedi. «Aranızda silahlı çatışma çıkacak ve daha önceleri bu çatışmaları durdurdular, fakat şimdi artık bunu gerçekleştirmeyecekler. Rusya, bütün gücü ile sizi vuracak ve sizin için büyük bir savaş gerçekleşecek» dedi.” Açıklamasında bulundu.   
 
Kaynak: https://www.ekhokavkaza.com/a/30099704.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.