RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Ağustos 2019, Cuma 19:13:07 tarihnde eklendi. 384 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’dan, BM’e Çağrı!

RUSYA BM DAİMİ TEMSİLCİSİ DİMİTRY POLYANSKİY “GÜRCİSTAN’IN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İLE OLAN GERGİNLİĞİN ORTADAN KALKMASI İÇİN TEK YOL, KARŞILIKLI DİYALOG KURMAKTIR!”
Rusya’dan, BM’e Çağrı!
09/08/2019. Suhum. 9 Ağustos 2019. Abhazya-İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu’nın BM Daimi Temsilcisi Dimitry Polyanskiy düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya arasındaki gerginliğini azaltılması gerektiğini, bunun yanında tek yolun ise, Tiflis, Tskhinval ve Sukhum arasındaki diyalogdan geçitiğini söyledi.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 2008 Gürcü-Oset ihtilafının yıldönümü ile ilgili olarak kapalı bir oturum gerçekleştirdi. Bu konuyla ilgili olarak medyaya yapılan açıklamada toplantı ABD, İngiltere, Polonya, Belçika, Estonya, Almanya, Fransa temsilcileri tarafından gerçekleştirildi. Bu ülkelerin temsilcileri, "Gürcistan'ın uluslararası alanda tanınan sınırları dahilindeki bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü" desteklediklerini belirttiler.
 
Polyanskiy'nin belirttiğine göre, Güney Osetya'daki ihtilaftan bu yana geçen 11 yıl boyunca, Batılı ülkelerin konumu “çok fazla değişmedi”.
 
RTA Haber Ajansına göre Polyanskiy "Gürcistan, eski devlet başkanı Mihail Saakashvili’nin yaptığı bu trajik hata için çok yüksek bir bedel ödedi. Ve biz Kafkasya’da ilişkilerin daha gelişmiş hale getirmenin ve gerginliği azaltmanın tek yolunun Gürcistan ile iki bağımsız devlet arasındaki diyaloglar olduğunu görüyoruz - Abhazya ve Güney Osetya," dedi. 
 
Polyanskiy'ye göre, Rusya bu müzakerelere de katılabilir.
 
Polyanskiy "Ne yazık ki, Batı ülkelerinin aldığı konum bu konuya çok fazla katkıda bulunmuyor" dedi.
 
Rus diplomat, aynı zamanda Moskova’nın Gürcistan’la sosyal ilişkiler düzeyinde ve ticari alandaki ikili ilişkileri geliştirmek için her şeyi yaptığını belirtti. Polyansky “Pek çok Rus turist Gürcistan'ı ziyaret ediyor. Orada gelişen siyasi türbülansa rağmen, insanlar arasındaki temaslara dayanarak çok iyi ilişkiler kurduk. Gürcü ürünleri Rusya pazarlarına sorunsuz bir şekilde giriyor. Rusya'da çok popülerler. Bu ticaret ortamı ile böyle bir koşul ortamı yaratılmasından dolayı mutluyuz "dedi.
 
Dimitry Polyanskiy Rusya'nın Gürcistan ile ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.
 
8 Ağustos 2008 gecesi Gürcistan, Güney Osetya'ya Grad çoklu roketatarlarından ateş açtı, Gürcistan birlikleri bu cumhuriyete saldırdı ve başkenti Tskhinvali'nin bir kısmını tahrip etti. Birçoğu Rusya Federasyonu vatandaşı olan Güney Osetya halkını savunan Rusya Federasyonu, Güney Osetya Cumhuriyeti’ne asker gönderdi ve beş gün süren savaştan sonra Gürcistan ordusunu bölgeden uzaklaştırdı.
 
Rusya, Gürcistan’ın Tskhinvali’ye karşı düzenlediği silahlı saldırının ardından 26 Ağustos 2008’de Güney Osetya ve Abhazya’nın egemenliğini tanıdı. Rus liderler art arda Gürcistan'a bağlı iki eski özerk cumhuriyetin bağımsızlığının tanınmasının mevcut gerçekleri yansıttığını ve tanınmanın değiştirilmesine gerek olmadığını belirtti. Ancak Tiflis, cumhuriyetlerin bağımsızlığını tanımayı reddediyor.
 
Bknz: https://ria.ru/20190809/1557320676.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.