RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Ağustos 2019, Çarşamba 19:14:11 tarihnde eklendi. 461 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin, Hadjimba Görüştü!

VLADİMİR PUTİN “ABHAZYA’DA Kİ SEÇİMLER, DEMOKRATİK İLKELERE UYULARAK YAPILDIĞINDA, İSTİKRARA KATKI YAPACAKTIR!”
Putin, Hadjimba Görüştü!
07/08/2019. Suhum. 06 Ağustos 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 06 Ağustos Salı günü Sochi’de görüştü. 
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Resmi Web Sitesi http://www.kremlin.ru/ dan verilen bilgiye göre, iki ülke lideri, ülkeler arasındaki mevcut durum ve iki ülke arasında varolan sosyo – ekonomik işbirliğinin keliştirilmesi koşulları görüştü.
 
Toplantı, Abhazya’nın bağımsızlığının tanınması ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 11. Yıldönümü arifesinde gerçekleştirildi.   
 
Raul Hadjimba'yı ağırlayan Vladimir Putin “Sizi yeniden gördüğüme çok sevindim. Siz ve ben daha önce konuştuğumuz varolan projelerin gelişim planlarını, elbette sosyal gelişim planlarının uygulamasını ortak bakış açısıyla nasıl değerlendireceğimizi görmek için bu toplantıda anlaştık; ne yapıldığını, yakın gelecekte ne yapılması gerektiğini görmek istiyoruz" dedi. 
Abhazya’da 25 Ağustos’da yapılacak olan devlet başkanlığı seçimine değinen Vladimir Putin "Seçimlerde, demokratik ilkelerin tam anlamıyla yerine getirileceğini ve cumhuriyetin ekonomik bileşenlerinin istikrarlı bir biçimde gelişmesine ve aynı zamanda demokratik istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını umuyorum" dedi.
 
Raul Hadjimba, Vladimir Putin'e devletlerarası ilişkilerin önemli konularını, Yatırım Programı ve Yatırım Ajansı aracılığıyla yürütülen çalışmaları görüşme ve tartışma fırsatı için teşekkür etti.
 
Raul Hadjimba “Bugün okullar ve okul öncesi kurumlar gibi sosyal açıdan önemli nesneler neredeyse tamamlanma aşamasında bulunuyorlar. Rusya tarafından tahsis edilen maddi yardımlar sayesinde enerji sistemi üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. Yollar inşa ediliyor ve bizim için önemli olan, savunma departmanlarımız ve güvenlik kuvvetleri ile ilgili olarak görüştüğümüz çalışmalar. Daha önce bahsettiğimiz çalışmaların Abhazya'ya ekonomik olarak gelişme fırsatı sunacağı unutulmamalıdır, bunlar ulaşım iletişimi ile ilgili konulardır: deniz ve hava ulaşımı konuları” bilgisini verdi.  
 
Raul Hacımba, Abhaz halkı adına, Abhazya'ya gösterdiği ilgi için bir kez daha Rusya Devlet Başkanına teşekkürlerini belirtti.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.