RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Ağustos 2019, Cuma 19:00:56 tarihnde eklendi. 7396 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Göçmenlere Yeni Ev Tahsisi!

ABHAZYA GERİYE DÖNÜŞ BAKANLIĞI - ATAVATAN ABHAZYA’YA GÖÇ EDEN ABHAZLARA YENİ 48 DAİRE TAHSİS EDİLDİ!
Göçmenlere Yeni Ev Tahsisi!
02/08/2019. Suhum. 2 Ağustos. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Bakanı Beslan Dbar, Sputnik Radyo Abhazya’ya yaptığı açıklamada, yeni inşa edilen 48 dairenin atavatana geri dönen ailellere verildiğini söyledi.
 
Dbar “Gulripsh Bölgesi Machara Kasabasında ki bu projeye 1,5 yıl önce başlandı, dört apartman binası inşaatı planlandı, ikisi tamamlanmak üzere, bir evin tamamı hazır duruma getirildi ve bu evdeki daireleri dağıttık” dedi.
 
Bakan, şu anda atavatanlarına göç eden 96 aile için konut inşa edildiğini belirtti. Dbar “Yeni dairelerin anahtarları, cumhuriyetimize, Suriye, Ürdün, Mısır, Türkiye ve Kuzey Kafkasya’dan gelen göçmenlere verildi” dedi.
 
Dbar, Geriye Dönüş Bakanlığı olarak, yeni dairelerini alan ailelere, konut kirası yardımı yapıldığı vurgulamasında bulundu. Bakan, şanslı daire sahiplerinin 10 yıldır beklediklerini de hatırlattı. Bizler daire seçimlerini kendileri tarafından yapılan kura çekimi ile belirlediklerini söyledi. 
 
Daire verilen aileler seçilirken çeşitli kriterler göz önünde bulunduruldu. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Sakatları, Bekarların – anne babaları, çok cocuklu aileler.              
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.