RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Ağustos 2019, Cuma 13:54:45 tarihnde eklendi. 385 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan “Agile Spirit 2019”a Tepki Var!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ, NATO VE GÜRCİSTAN TARAFINDAN DÜZENLENEN “AGİLE SPİRİT – 2019” ASKERİ TATBİKATI’NIN BÖLGE’DE İSTİKRARI BOZMA NİTELİĞİ TAŞIDIĞINI BELİRTTİ!
Abhazya’dan “Agile Spirit 2019”a Tepki Var!
02/08/2019. 30 Temmuz 2019. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan’da düzenlenen “Çevik Ruh – 2019” (Agile Spirit – 2019) çok uuluslu askeri tatbikat hakkında bir bildiri yayınladı.
 
“30 Temmuz 20109. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan’da düzenlenen ve 27 Temmuz’da başlayan ve 09 Ağustos’a kadar kadar sürecek olan “Çevik Ruh – 2019” (Agile Spirit – 2019) çok uluslu askeri tatbikat nedeni ile ilgili olarak endişe duymaktayız.
     
Sürdürülen bu tatbikatlar istisnasız tüm komşu ülkelerin güvenliğini olumsuz yönde etkilemekte ve bölgeyi istikrarsızlaştırmaktadır. Bir kez daha, Gürcistan ve Batılı müttefikleri (Türkiye Cumhuriyeti’de bunların içerisinde bulunuyor – Abhazyam.com) bölgede barış girişimlerini geliştirme çabalarına aykırı, askeri güçlerin geliştirilmesine karşı açık bir bağımlılık sergilemektedir. Böyle yıkıcı bir politika, Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini doğrudan tehdit etmekte ve Güney Kafkasya'daki oluşturulmak istenen güvenlik ve istikrarın temellerini ihlal etmektedir. Genel anlamda, Gürcistan tarafından, uzun zamandan beridir bölgede gerginliği azaltmaya ve askeri faaliyetlerin risklerini azaltmaya hazır olduğunu ilan etmişti.

Gürcistan’ın ortakları, uzun zamandan beridir sürdürülen bu tür eylemlerin yanıltıcı ve olası çatışmaların sonuçlarını görmek zorundadırlar, ayrıca bu tür askeri tatbikatların Gürcistan’daki “Şahinler”in rövanşist duygularını körüklediğini ve çağdaş koşullar içerisinde devletlerarası diyalog kurulması girişimlerini tehlikeye atabileceğini de öğrenmiş oldular. 

Abhazya Cumhuriyeti, Kafkasya'da güvenlik ve istikrarı sağlanması konulu Cenevre görüşmelerinin bir sonraki gündeminde kasıtlı olarak ortaya konulan bu tür gerginliklerin artırılması konusunu gündeme getirecektir.”
 
Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.