RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Temmuz 2019, Salı 19:30:48 tarihnde eklendi. 395 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Gürcistan’a Yanıt!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “GÜRCİSTAN, ABHAZYA’YI DIŞ DÜNYADAN İZOLE ETMEYE VE CUMHURİYETİN İÇİŞLERİNE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞIYOR!”
Abhazya’dan Gürcistan’a Yanıt!
30/07/2019. Suhum. 30 Temmuz 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan’ın Suhum Havaalanının uluslararası uçuşlara açılmasını engelleme girişimini kınayan bir bildiri yayınladı.   
 
***
 
"Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

“Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’nın “Abhazya Cumhuriyeti’ne yapılacak olan uluslararası uçuşlar engellenecektir” açıklamasına dikkat çekmek isteriz.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak bu tür bir ifadenin Gürcü tarafının, Abhazya Cumhuriyeti’nin iç işlerine karışmak ve uluslararası tecrit politikasının bir başka girişimi olarak görüyoruz.

Tam da, Abhazya’nın diğer ülkelerle, hükümetlerarası ilişkiler kurmak için yapmış olduğu girişimlerin başlangıcında, uluslararası topluma yapılan açıklamalarda “Rusya’nın İşgali Altındaki Topraklar” kavramının kullanılması açık olarak görülmektedir.

Gürcistan tarafınca kullanılan bu tür ifade biçimi, klasik propaganda biçimlerinden bir başkası değildir, ancak tüm bunlara karşı olarak, Gürcistanlı siyasetçiler, çılgın bir biçimde, bölgede var olan siyasal gerçekleri görmezden gelirken, kendi ulusal bölgelerinin de ötesine geçen sorunlarını gizlemeye çalışıyorlar.

Gürcistan tarafının Abhazya’nın dış dünya ile hava yolu ulaşımını yeniden kullanarak ilişkisini başlatmasına verdiği tepki, aynı zamanda bölgede var olan mevcut durumu tanımaya hazırlıklı olmadığını da kanıtlamaktadır., bu durum kabul edilemez.

Abhazya, bağımsız ve egemen bir devlet olarak, bundan böyle bu tür ortamı bozucu ve yıkıcı adımları dikkate almaksızın, dünya toplumu ile ilişki kurmaya etkin olarak sürdürmeyi amaçlamaktadır.         

Gürcü tarafının uygulamış olduğu yöntemlerin, doğrudan Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi’nde belirtilen hareket özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine dikkat çekmek istiyor ve Gürcistan Devlet yönetimine, Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı uygulamış olduğu izolasyon politikası terk etme çağrısında bulunuyoruz.”

Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.