RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Temmuz 2019, Cumartesi 16:48:48 tarihnde eklendi. 1202 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Arkeoloji Çalışmaları!

ARKEOLOGLAR, ABHAZYA’NIN OÇAMÇIRA ŞEHRİ YAKINLARINDAKİ ESKİ ANTİK YUNAN ŞEHRİ GYENOS (GUENOS) KAZILARINI SÜRDÜRECEKLER.
Abhazya’da Arkeoloji Çalışmaları!
20/07/2019. Suhum. 18 Temmuz 2019. REGNUM. Foto: Dimitry Feoktistov – TASS. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Arkeologlar, Abhazya’nın Tkuarchal şehri yakınlarında bulunan Djantukh dağındaki kazılarına yeniden başladılar.Daha önceleri yapılan kazılarda, mezar ve erken demir çağına ait yerleşim bölgesi çalışmalarını sürdürmüşlerdi. Arkeologlar Djantukh dağı çalışmaları sonrasında, en son 1984 yılında Oçamçıra şehri bölgesinde çalışmalarını sürdürecekler. Abhazya – İnform Haber Ajansından alınan bilgiye göre, çalışmalar Oçamçıra şehri yakınlarındaki antik “Gyenos” (Guenos) şehrindeki çalışamarına başlayacaklar.
 
Antik Yunan Şehri Gyenos (Guenos) – bugün için Abhazya Cumhureiyeti toprakları şehrinde en eski yunan şehri olarak bilinen Gyenos (Guenos) Oçamçıra bölgesinde bulunuyor. Guenoslar, MÖ VI Yüzyılın ilk yarılarında ortaya çıktılar, ancak MÖ IV da Guenos’daki yaşam aniden sona erdi. Tarihçiler, Guenos’daki yaşamın ani sönüşünü, Kuban’dan gelen Meot Atlı Savaşçılarının saldırıları ile ilişkili olduğunu öne sürüyorlar. 
 
Tkuarchal Kazıları, Rusya Bilimler Akademisi Arkeoloji ve doğu bilimleri Çalışma Enstitüsü, Abhazya Devlet Müzesi ve Abhazya Güney Kafkasya cumhuriyetleri Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler araştırma Enstitüsü tarafından yürütülmektedir. Kazı sorumluları Aleksandr Skakov ve Arkady Djopua tarafından sürdürülüyor, Tkuarchal kazıları 2002 tarihinde başladı, 2006’dan bu yana da her sezon çalışmalar sürdürülüyor.     
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/innovatio/2668159.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.