RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Temmuz 2019, Cuma 20:11:31 tarihnde eklendi. 365 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Nikaragua İlişkileri!

ABHAZYA CUMHURİYETİ HEYETİ, SANDİNİSTA DEVRİM GÜNÜ KUTLAMALARI İÇİN NİKARAGUA’YA GİTTİ
Abhazya – Nikaragua İlişkileri!
19/07/2019. Suhum. 19 Temmuz. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Balanı Daur Kove, facebook sayfasında yayonladığı haberde, Dışileri Bakanı Daur Kove başkanlığındaki Abhazya Heyeti, Sandinista Devrim Günü kutlamalarına katılmaka üzere gitmiş oldukları Nikaragua’daki temasları hakkında bilgi verdi. 
 
Daur Kove, kutlamalara katılan Abhazya Cumhuriyeti heyeti olarak, ayrıca Nikaragua Devlet Başkanı ve ortak ikili iilişkiler ile ilgili olarak toplantılar düzenleyeceklerini belirtti. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Heyeti’nin, Nikaragua’ya düzenlemiş oldukları 3. Resmi gezi oluyor. Daha önce 2010 ve 2017 yılları arasında gerçekleştirilen gezilerde, Abhazya ve Nikaragua arasında ki ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile anlaşmalar imzalanmıştı. (Not: 2010 yılında dönemin Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlı Sergey Bagapş tarafından yapılan Sandinista Kutlamaları gezisi sırasında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş ve Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega arasında ikili anlaşmaşar imzalanmıştı- abhazyam.com) 
 
Nikaragua Cumhuriyeti Devlet Başkanı Daniel Ortega, 5 Eylül 2008’de imazalamış olduğu kararname ile, Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenlik haklarını, Rusya Federasyonu’ndan sonra tanıyan ikinci ülke lideri oldu.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.