RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Temmuz 2019, Pazartesi 20:34:39 tarihnde eklendi. 412 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara’dan Uyarı Var!

AMTSAKHARA «Амцахара» SİYASİ PARTİSİ “ABHAZYA, BİR CİNAYET VE KANUNSUZLUK BÖLGESİNE DÖNÜŞTÜ!”
Amtsakhara’dan Uyarı Var!
15/07/2019. Suhum. 14 Temmuz 2019. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Amtsakhara «Амцахара» Siyasi Partisi, son dönemde Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşanan cinayet, saldırı ve trafik kazalarında artış gösteren ölüm olayları üzerine, gerekli önlemleri alamayan devlet yönetimini uyaran bir bildiri yayınladı. 
 
Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Açıklaması:
 
“Ülkemiz içerisinde yaşanan, bir dizi cinayet ve yaygınlaşan suç artışı konusunda kamuoyunun duymuş olduğu endişeleri paylaşmaktayız.

Son günlerde, ülkemizde yaşanan cinayetler dahil olmak üzere bir dizi yüksek düzeydeki suç oranlarının artış göstermesi toplumumuzu sarsmıştır. Suhum şehir merkezinde Ainar Kvitsiniya silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi, Leon Kvitsiniya ağır yaralanmıştır. Bir suç nedeni ile emniyette gözaltında bulunan Anzor Tarba, ağır işkence sonucunda yaşamını yitirmiştir.

Ülkemiz tarihinde, işkence yöntemi kullanan görevliler ve yaşanan bu tür kanunsuzluklar görülmemiştir. Sokaklarda yaşanan kanun tanımamazlık, devlet yönetimindeki kanunsuzluk, yasaları uygulayan sistemdeki kanunsuzluk. Yetkililerin, suçu nasıl meşru hale getirdiklerini gözlemliyoruz. Bizim görüşümüze göre, son yıllar içerisinde, suçun yavaş , yavaş bir devlet yöntemi haline getirilmesi dışında herhangi hiçbir şey yaşanmamıştır.

Suç olayları, ulusal bir felaket haline dönüştü. Ülkemiz, bir kanunsuzluk bölgesi haline geldi. Darbe sonrasında iktidara gelen mevcut hükümetin çalışmaları döneminde, soygunlar, insanların kaçırılması, uyuşturucu kaçakçılığı, acımasız cinayetler ve saldırılar, trafik kazalarında yollarda toplu ölümler meydana geldi.

Bizler, halkımızın, yaygınlaşan suç olayları ve bir dizi vahşi cinayetler ile ilgili endişelerini paylaşmaktayız.

Geçekleşen cinayetleri kınıyor ve yetkililerin arkasında bulunanları ortaya çıkarmak ve cezalandırmak için kapsamlı bir soruşturma yapmalarını istiyoruz.

Bizler, Abhazya’yı ülke vatandaşları açısından yaşanılmaz ve tehlikeli bir bölgeye dönüştüren devlet yetkililerinin tüm çalışmalarını kınıyoruz. Devlet yetkililerinin, ülkedeki siyasi istikrarın ve hukukun üstünlüğün korunması konusunda uygulamış oldukları politikaların mevcut kritik ortamı yarattığının farkına varmalarına, buna bağlı olarak görevlerini bıraklamaları gerektiğine inanıyoruz.       

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi Analitik Bölümü

Suhum, 14 Temmuz 2019”
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/968/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.