RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Haziran 2019, Perşembe 16:13:45 tarihnde eklendi. 1371 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Prens Vladimir, Abhazya Seferi!

ADAMIR GABUNİA “PRENS VLADİMİR "Князь Владимир" KRUVAZİYER YOLCU GEMİSİ, ABHAZYA’YA İLK SEFERİNİ 2019 YILI İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİREBİLİR!”
Prens Vladimir, Abhazya Seferi!
06/06/2019. Suhum. 5 Haziran – Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Heyeti, 2 Haziran 2019 Tarihinde Sochi’den Sevastopol’a hareket eden Prens Vladimir "Князь Владимир" Kruvaziyer yolcu gemisi ile inceleme gezisine çıkmıştı. 
 
RIA Kırım Haber Ajansının, Abhazya Devleti, Abhaz Denizcilik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Adamır Gabunia’dan aldığı bilgiye göre, bu konuda bilgilendirmede bulunmak amacı ile devlet sektöründe çalışan bir heyet ile incelemelerde bulunuyorlar.
 
Abhazya Devleti Abhaz Denizcilik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Adamır Gabunia “Bu proje bizim için ana tema olarak bulunmaktadır, çünkü SSCB’nin dağılmasından bu yana tek bir yolcu gemisi bizleri ziyaret etmedi. Bu, bir çok nedenden dolayı kaynaklanıyor. Gürcistan ile yaşanan savaş, ülkemizin uluslararası toplum tarafından tanınmamış olması ve bundan dolayı yaptırımların uygulanması. Projenin gerçekleşmesi, liman altyapısının gelişmesine ivme kazandıracak, örneğin sürat teknelerinin çalışması ve diğer alanlarda da hareketlenme sağlayacaktır. Bundan dolayıdır ki, bu projeye katılmak istedik” dedi.    
 
Gabunia ayrıca, Prens Vladimir gemisi "Князь Владимир" tarafından 2019 yılı sezon sonunda Suhum limanına ilk deneme seferinin yapılabileceğini ümit ettiklerini, sözlerine ekledi. 
 
Gabunia “Prens Vladimir "Князь Владимир" gemisinde yapmış olduğunuz inceleme gezimizin amacı, Abhazya'nın da projeye katılması üzerine çalışma yapmaktır. Sochi'deki forumda yapılan anlaşma sonucunda mühendislik ve araştırma çalışmaları yapıldı, altyapının teknik durumu değerlendirildi. Yakın gelecekte uygulamaları belirleyip tarama çalışması başlatacağız " bilgisine yer verdi. 
 
Ona göre, Suhum'un Karadeniz kruvaziyer gezi programına katılımı, Rusya açısından da, önemi az olmayan bir projedir.  
 
Karadeniz Kruvazier Şirketi (ООО "Черноморские круизы") Genel Müdürü (Operatör ve gemi sahibi) Viktor Glukhovchenko yaptığı açıklamada, “bu girişimin yaşama geçirilmesi oldukça mümkündür” dedi. 
 
Glukhovchenko “Prens Vladimir "Князь Владимир" yolcu gemisi seferleri 2017 yılında Kırım – Kafkasya hattı olarak başladı. Bu yolun Abhazya’ya uzatılması önerisi, nerede ise yolcuların tümü tarafından geldi. Abhazya ve Rusya devlet başkanları, bu öneriye yanıt verdiler. Rus uzmanlar, Suhum’a inceleme gezisinde bulundular. Limana uğrama olasılıkları üzerindeki duruma baktılar, navigasyon güvenliği araştırıldı, alt yapı tesislerinin teknik konumları, deniz derinliği incelendi. Bunların sonucunda bu girişimin gerçekleştirilmesinin mümkün olabileceğini anladık” dedi.  
 
Bu yıl Sochi’de düzenlenen Ekonomi Forumu’nda Abhazya Devleti Denizcilik Şirketi ve Karadeniz Kruvazier Şirketi (ООО "Черноморские круизы") arasında, hattın Suhum limanına genişletilmesiyle ilgili ayrıntılı bir çalışma için araştırma grubu oluşturulması konusunda bir anlaşma imzalandı.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.