RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2019, Cumartesi 17:43:54 tarihnde eklendi. 547 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO – Rusya Restleşmesi!

JENS STOLTENBERG’E RUSYA’DAN YANIT VAR. OLEG MOROZOV “NATO’NUN YENİ STRATEJİSİ, RUSYA’YI ORTADAN KALDIRILMASI ÜZERİNE HAZIRLANMIŞ!
NATO – Rusya Restleşmesi!
25/05/2019. Suhum. 25 Mayıs. Sputnik. Foto: Vladimir Federenko. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçtiğimiz gün NATO’nun Rusya’dan gelebilecek olan “Nükleer Tehdit”e karşılık verecek olan yeni bir askeri stratejiyi kabul ettiğini açıkladı. 
 
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Uluslararası İlişkiler Konseyi Üyesi Oleg Morozov, NATO’nun, batı ülkelerini Moskova’nın “Nükleer Tehdidinden” korumak amacı ile geliştirildiği iddia edilen yeni askeri stratejisinin, aslında Rusya Federasyonu’nu askeri ve ekonomik bir rakip olarak görülerek ortadan kaldırılması amacı ile tasarlandığını söyledi.     
 
Morozov, RIA Haber Ajansına yaptığı açıklamada “Bu Rusya’yı ortadan kaldırma doktrininin bir tezahürüdür. Onu artık reddetmiyor. Onu, askeri ve eknomik bir rakip olarak ortadan kaldırmayı hedefliyor” dedi.
 
Senatör, NATO’ya göre Rusya, nükleer yarışı kaybetmeli ve ekonomik olarak da kan kaybetmelidir. Morozov, Atlantik İttfakının, ondan sonra da Rusya’daki devlet güçlerinde değişiklik olacağına inandığını belirtiyor.
 
NATO Genel Sekreteri, Atlantik İttfakı tarafından yeni bir askeri stratejinin geliştirildiğini duyurmuştu. Onun belirttiğine göre, bu yeni strateji kararının, Doğuda, Rusya’dan gelebilecek olan bir “Nükleer Tehdit ve Güneyde yaşanan “Yeni Zorluklar” sonucunda gerçekleştirildiğini açıkladı. Stoltenberg’e göre, ittifak üyelerinin bir bütün olarak korunmasını ve gelecekteki istikrar ortamını sağlamlaştırmak için yeni bir stratejinin oluşturulması gerekiyor.      
 
Rusya Savunma Bakanı Sergei Shogu daha önce yaptığı açıklamada, NATO’nun Rusya’yı Batı’nın ana tehdidi olarak sunmaya çalıştığını ve kuruluş fikrinden tamamen uzaklaştığını söylemişti. Ona göre, Atlantik İttifakının, Rusya sınırına yakın bölgelerde askeri altyapılarını geliştirmesi ve Karadeniz ve Baltık denizlerinde ki faaliyetleri ile “Eylem Gerginliği” ortamını yaratarak gerginliğin artmasına yol açıyor. Bu tür eylemlere Rus tarafından gerekli bir tepkinin verilmesi gerekiyor.   
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.