RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 20:29:48 tarihnde eklendi. 668 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba ile Lavrov görüştü

SERGEY ŞAMBA - SERGEY LAVROV; ABHAZYA-RUSYA ARASINDA'Kİ ÖNEMLİ 20 KONU HAKKINDA GÖRÜŞTÜLER
Şamba ile Lavrov görüştü 23/12/2008. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA ile birlikte Moskova'da iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler konusunda görüşmelerde bulunduktan sonra birlikte yapmış oldukları basın toplantısında; Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında önümüzdeki yıl başlarında "Askeri İşbirliği ve Dayanışma Anlaşması" imzalanacağını belirtti.

Sergey LAVROV "çalışmalar sırasında, yaklaşık olarak 20 ana başlık üzerinde "güçlü görüşmeler" yaparak hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. Çalışmalarımızın en önemli konusu, Abhazya'nın sınırında ki güvenliğin sağlanmasının düzene konulması oldu. Bizler, bugün önümüzdeki yıl başında imzalanmak üzere imzalanacak olan belgeler üzerinde hazırlık yaptık." dedi.

İnterfaks Haber ajansının haberine göre Sergey LAVROV; 23 Aralık tarihinde Abhazya ve Rusya arasında ki görüşmelerin, iki bağımsız ülke arasında dostça geçtiğini belirterek "bugün, güçlerin resmi olarak kullanılması ile igili belgelerin sıralandırılması çalışmalarını tamamladık" dedi. Anlaşma, Rusya Federasyonu'nun Abhazya ile her alanda işbiriliği yapmasının, Abhazya ve Rusya halklarının tarihe dayanan dayanışmalarına ölçüt olacak her alanda yapılacak olan işbiriliği ile ilgili konuları içeriyor.

Sergey LAVROV; yakın zaman içerisinde Suhum'da göreve başlayan Büyükelçiliğin ciddi çalışma içerisine gireceğini belirterek "çok kısa süre içerisinde Rusya Federayonu'nun Suhum'da ki büyükelçiliğinin çalışmalarını başlatıyoruz. Bizleri öncelikli olarak yapmamız gereken ödevler ve önemli çalışmalar bekliyor" dedi.

Sergey LAVROV; Gürcistan'da görev yapan AGİT Polis Gücü'nün görev süresinin uzatılmaması üzerine "Eylül ayında sorunların engellenmesi için AGİT Polis Gücü'nün bölgeye yerleşmesine izin verdik. Anlaşımaz bir biçimde karşı tepki gösteren çalışmalar ile karşılatık ve ortaklarımız AGİT Polis Gücü'nün görevini 31 Aralık tarihinden itibaren ileriye uzatmak istediler. Bu gerçekçi bir durum değildi. Ve bizim ortaklarımız, gerçeklerden uzak bir biçimde süreyi uzatmaya çalıştılar" açıklamasında bulundu.

Sergey LAVROV; AGİT Heyeti'nin 1990 yılında bölgede yaşanan olayların ardından bu yana barışın sağlanmasının denetlenmesi amacı ile Gürcistan'da bulunduğu hatırlatmasını yaparak "anlaşma bir daha olmayacaktır. Anlaşma ortadan kalkmıştır.Tiflis, sözleşmenin kendileri için sürdüğünü belirtiyor. AGİT ile yapılan görüşmelerde masada alınavak olan kararlar bizi ilgilendirmiyor " vurgulamasında bulundu.

ITAR-TASS Haber Ajansının bildirdiğine göre Sergey LAVROV; AGİT'in Gürcistan'da Güney Osetya'ya verilen doğal gaz ın kesilmemesi iççin yardımcı olabileceğini belirterek "AGİT; Rus Gazı ile ilgili sorunun çözülmesi için yardımcı olabilirdi, Güney Osetya'ya giden doğal gaz Gürcistan topraklarından geçiyor, uydurma olan doğal gaz boru hatlarnın parçalandığı biçimindeki haberleri engelleyebilirdi. Doğal Gaz Onarım Grubumuz, hatlar üzerindeki arızaları düzeltmek üzere hazırdır, bizler Güney Osetya'ya giden doğal gaz boru hatlarının çalıştırılacağının garantisini veriyoruz" dedi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.