RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Mayıs 2019, Çarşamba 09:26:49 tarihnde eklendi. 389 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Sağduyu Kazandı!

ABHAZYA’DA MUHALEFET VE İKTİDAR, DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN ERTELENMESİ KONUSUNDA ANLAŞTI!
Abhazya’da Sağduyu Kazandı!
22/05/2019. Suhum. 21 Mayıs 2019 saat 00:55. Sputnik. Badri Yesiava.Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nde devlet başkanlığı seçimleri tarihi hakkında çıkan anlaşmazlık, muhalefet ve devlet yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, seçimlerin ertelenmesi konusunda yapılan anlaşma ile sonuçlandı. 
 
Bilindiği üzere Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinin 21 Temmuz’da değil de, sonbaharda yapılmasını isteyen muhalefet temsilcileri 20 Mayıs’tan itibaren protesto eylemleri başlatmıştı. 
 
Taraflar arasında yapılan görüşmelerde, devlet başkanlığı seçimleri 25 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşecek Muhalefet Bloğu Temsilcisi Tayimuraz Hishba “Anayasa normları gözönüne alındığında, devlet başkanı, seçimleri mümkün olduğunca ileri bir tarihe ertelemiş oldu. O, seçimlerin bir ay dört günlük bir gecikme olacağının garantisini verdi – 25 Ağustos.. Buna bağlı olarak, Aslan Georgievich, müracaat sırasında anadil sınavına katılma konusunda hazır olmayabilir. Ayrıca devlet başkanı Aslan Georgievich’in Abhaz dilini akıcı bir biçimde konuştuğunu kişisel olarak onaylamaya hazır” açıklamasında bulundu.
 
Hishba, ayrıca Aslan Bjania ailesine ve destek için gelen herkese teşekkür etti. Almış oldukları kararlar için devlet başkanına ve Savunma bakanı Mirab Kişmariya’ya, sabırları için güvenlik güçlerine teşekkür etti. 
 
Taraflar arasında varılan anlaşmaya göre, sivil itaatsizlik eylemine katılanlar hakkında hiçbir kovuşturma yapılmayacak. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Parlamento Binası önünde görev yapan güvenlik güçlerine, protesto eylemleri sırasında oluşabilecek olumsuz gelişmeler karşındaki sabırları ve olumlu duruşları nedeni ile ilgili olarak teşekkür etti ve onlarla gurur duyduğunu söyledi.           
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com
 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.