RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2019, Salı 12:44:17 tarihnde eklendi. 420 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Protesto Sürüyor!

ABHAZYA MUHALEFETİ, DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN ERTELENMEMESİ KARARI SONRASINDA, PROTESTO EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR!
 Abhazya’da Protesto Sürüyor!
21/05/2019. Suhum. 21 Mayıs 2019. Sputnik. Asmat Tsvijba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). (Abhazya Cumhuriyeti muhalefet lideri ve devlet başkanlığı seçimlerinde aday olan Aslan Bjania’nın zehirlenerek rahatsızlanması ve tedavisinin sürmesi sonucunda, muhalefet parti ve STK’lar sseçimlerin ertelenmesi isteminde bulunmuştu. Abhazya Parlamentosu, 20 Mayıs Pazartesi günü, bu talebi reddetti ve seçimlerin 21 Temmuz 2019 tarihinde yapılacağını onayladı. 

Abhazya muhalefeti, parlamento binası önünde alınan bu kararı protesto eylemi başlattı. Geceyi de parlamento binası önünde geçiren protestocular, kararın değiştirilmesi amaci ile eylemlerini sürdüreceklerini açıkladılar. Ayrıca, Bzyıb – Tamypsh otoyolu 21 Mayıs gece yarısı Saat 03:00 sıralarında protestocular tarafından kapatıldı. Bugün için otoyolun trafiğe açıldığı belirtiliyor. Abhazyam.com)   
 
Sputnik Haber Ajansı Muhabiri Asmat Tsvijba, muhalefet tarafından süresiz olarak sürdürülen protesto eyleminin 2. Gününde Parlamento binası önünde bulunanlarla görüştü. 

İyi Sabahlar! 
 
Bugün sabah saat 08:00. Parlamento binası önü kalabalık, ama nispeten bir sessizlik var. Gece itibarı ile parlamento binası önünde bulunan kalabalık, nispeten azaldı – görevli olarak sadece birkaç düzine insan bulundu. Yaş aralığı farklılık gösteriyordu.
 
Parlamento bibası önünde bulunanların bazıları, Pazartesi sabahından bu yana buradalar, diğerleri arasında ise vardiya düzenlendi. Oçamçıra ve Gudauta bölgelerinin köylerinden de geldiler.
 
Protesto eyleminde bulunanlardan Lyosik Chamagua “Seçim tarihinin ertelenmesi istemlerimizi devlet başkanına defalarca ilettik, ancak sonuç alamadık. Eylemimiz bugünde sürecek ve eğer gereksinim olursa yarında sürecek” dedi.
 
Göstericiler, geceyi bu alanda, bazıları da arabalarında geçirdiler. Şimdilik çadıra gerek olmadığını söylediler. Lyosik Chamagua “Havalar güzel, sıcak bir hava var. Cadıra gereksinimimz yok, yine de burada durarak konumumuzu savunmaya hazırız” dedi.
 
Emniyet güçleri de, parlamento önünde ki görevlerini sürdürdüler, sabahleyin, sayılarında herhangi bir artış olmadı. Ancak çoğu bir günden beridir ayakları üzerinde duruyor. Içerilerinden bazılarının fazla çalışma süresi nedeni ile tıbbi destek almaları gerektiğine dair görüşler belirtiliyor. 
 
Muhalefetten ilk açıklamalar saat 10:00’dan itibaren gelmeye başladı, protestocular tarafından, Bzyıb kasabası yakınlarından geçen ana otoyolu gece geç saatlerde kapatılmıştı. Muhalefet Bloğu temsilcisi Taymuraz Khishba, otoyoldaki engellemenin kaldırıldığını belirterek “böylece, devlet yetkililerinin dikkatini çekmek istedik. Ancak yetkililerin kendileri ile görüşmek istememesi üzerine yolların tekrar kapatılacağını belirttiler” dedi.       
 
Beyaz Mendil Eylemi! 
 
Sakinlik uzun sürmedi. Otoyolun engellenmesi açıklaması hemen sonrasında, protestocular ve güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Bu gerginlik sonrasında ortalık karıştı. Güvenlik güçleri, kendilerine parlamento binası önünde toplanmalarının yasak olduğunu belirttiler. Kalabalık ise, “Bizleri engellemeye çalışıyorlar, amadüşündüğümüz herşeyi söylemeyi sürdüreceğiz” diye bağırdılar. 
 
Güvenlik güçlerinin geri çekilmesi ile durum takrar sakinleşti. 
 
Not: Abhazyam.com olarak gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz. 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.