RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2019, Pazartesi 17:25:44 tarihnde eklendi. 430 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Devlet Başkanlığı Seçimi Sorunu sürüyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN ERTELENMESİ İSTEMİ AMACI İLE PARLAMENTO BİNASI ÖNÜNDE PROTESTO MİTİNGİ DÜZENLENDİ.
Devlet Başkanlığı Seçimi Sorunu sürüyor!
20/05/2019. Suhum. 20 Mayıs. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, Devlet Başkanlığı Seçimlerinin ertelenmesi konusunu çözüme ulaştırmak amacı ile toplandı.  
 
Bugün sabah saatlerinde, Abhazya Parlamentosu önüne gelen Tamypsh köyü insanları ve Ulusal Muhalefet parti ve gurup temsilcileri, Devlet Başkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayı olan Aslan Bjania’nın zehirlenmesi nedeni ile seçimlerin ertelenmesini istiyorlar. 
 
Milletvekili Astamur Arshba, protesto toplantısını düzenleyenlerin yanına gelerek, 21 Temmuz’da yapılacak olan devlet başkanlığı seçiminin sonbahara ertelenmesi konusunda bir karar taslağı hazırlamak amacı ile bir komisyon kurulduğunu, taslağın birkaç saat içerisinde hazır olabileceğini söyledi. 
 
Milletvekili Astamur Arshba protestoculara gitti ve 21 Temmuz ile sonbahar arasında bir saat içinde devlet başkanının seçimini erteleme konusunda bir karar taslağı hazırlayacak bir milletvekili komisyonu oluşturulduğunu söyledi.
 
Bu arada, güvenlik güçleri, herhangi bir olay olmaması amacı ile önlem aldılar. 
 
Sputnik Haber Ajansının bildirdiğine göre, Devlet Başkanı Raul Hadjimba 20 Mayıs Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada “Yaşanan son gelişmeler, şu anda bunlar yaşanıyor, muhalefet lideri Aslan Bjania’nın hastalığı önemli değil, ilk sırada devlet olmalıdır. Muhalefet temsilcileri, bu olayı devlet yönetimi ile ilişkilendirmeye çalışıyor, ya da hayal ediyorlar. Bu konuda doğru ya da tam tersi olduğu konusunda ispatlamaya çalışmayacağım. Konu ile ilgil olarak kovuşturma makamları bulunuyor, konu ile ilgli olarak herhangi bir bilgiye sahip olanlar var ise isimleri ve belgeleri ile söylesinler ” açıklamasında bulundu. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.