RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2019, Pazartesi 12:04:40 tarihnde eklendi. 407 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjania’nın Sağlık Sorunu!

MOSKOVA ABHAZ DİASPORASI BİRLİĞİ “ABHAZYA CUMUHİRİYETİ PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ ASLAN BJANİA’NIN ZEHİRLENMEYE BAĞLI TEDAVİSİNDEN DOLAYI ENDİŞE DUYUYORUZ!”
Aslan Bjania’nın Sağlık Sorunu!
20/05/2019. Suhum. 18 Mayıs 2019 Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Moskova Abhaz Diasporası, tanınmış bir muhalefet lideri ve cumhurbaşkanlığı resmi adayı olan Abhazya Parlamentosu üyesi Aslan Georgievich Bzhaniya'yı zehirleme olasılığına karşı aşırı endişe duyulduğu, açıklamasında bulundu.
 
Moskova Abhaz Diasporası (MAD) tarafından 18 Mayıs Cumartesi günü yapılan açıklamada “Bu gerçeğin öncelikle temel insan hakkının bariz bir ihlali olduğuna inanıyoruz – insanın yaşama hakkı ve ikincisi de devletimizin anayasal temellerine yönelik bir girişimden ve demokratik seçimler üzerinde baskı uygulamadan başka bir şey değil” bilgisine yer verildi.  
 
Diğer taraftan, MAD, 16 Mayıs 2019'da Facebook sosyal ağında yayınlanan Abhazya'daki kamu ve siyasi çevrelerin temsilcilerinin ortak açıklamasını tam olarak desteklendiği belirtildi.  
Bknz: http://abkhazinform.com/item/8831-sovmestnoe-zayavlenie-predstavitelej-politicheskikh-i-obshchestvennykh-krugov-abkhazii
 
Moskova Abhaz Diasporası Birliği Tarafından Abhazya Cumhuriyeti Milletvekili Aslan Bjania’nın Zehirlenmesi Olasılığı Hakkında ki Açıklama: 
 
“Moskova Abhaz Diasporası olarak, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından 16 Mayıs 2019'da düzenlenen toplantıda yapılan inceleme sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili olarak Moskova Abhaz Diasporası olarak, tanınmış bir muhalefet lideri ve devlet başkanlığı seçimlerinde aday olan Abhazya Parlamentosu üyesi Aslan G. Bzhania'nın zehirlenmesi olasılığına dair son derece endişe duymaktayız.

Bizler, öncelikli olarak, bu gerçeğin temel insan hakkının bariz bir ihlali olduğuna inanıyoruz – ikinci olarak da, yaşam hakkı ve devletimizin anayasal temellerine yönelik bir teşebbüs ve demokratik seçimlerin düzenlenmesi üzerinde baskı yapma girişiminden başka bir şey değildir, olarak görüyoruz.

Olay hakkındaki koşulların netleştirmesi için yapıcı bir teşhisin kolunamaması ve nesnel bir değerlendirme de bulunulamaması endişe vericidir.

Bilindiği üzere “cezasızlık her zaman daha ciddi suçlara yol açmaktadır”. Ülkemiz tarihinde Devlet Başkanlığı seçimi gibi önemli bir olayın arifesinde kabul edilemez bir emsal oluşturulmuştur, bu davanın tüm koşullarına bakılmadan, tarafsız ve objektif bir soruşturma yapılmadan ve yapılan soruşturmanın sonuçlarını kamuoyna açıklamaksızın hareket edilmesi, gelecekte tekrar edebilecek ve kaçınılması olanaksız gelişmelere yol açacaktır .

Bizler, soruşturmanın tam ve şeffaf bir biçimde herşeyi kapsanması ve sonuçların açıklanması konusunda ısrar ediyoruz ve bu davanın yasalar ve adalet kuralları kapsamında karara bağlanması umudunu ifade ediyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekili ve Muhalefet Lideri Aslan Bjhania'nın başına gelenlerle ilgili kapsamlı bir soruşturma yapılması ülkedeki bütün siyasi güçlerin çıkarlarına bağlıdır, bu yüzden sakin ve yapıcı kalmaya ve sonuçlarını bekleme çağrısında bulunuyoruz.

Bu konuda bugün alınacak olan karar, Abhazya'nın demokratik geleceğinin nasıl şekilleneceğine bağlıdır.

Bu konu hakkında yapılan eylem ve açıklamalara gelince, Abhazya Cumhuriyeti Kamu ve siyasi çevreler tarafından 16 Mayıs 2019'da Facebook sosyal ağında yayınlanan Abhazya'daki kamu ve siyasi çevrelerin ortak temsilcilerinin açıklamalarını tam olarak destekliyoruz.

Moskova Abhaz Diasporası Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Beslan Agrba. Yönetim Kurulu Üyeleri: Ruslan Khagba, Beslan Shakaya, Dmitry Khashba, Daur Bargandzhiya, Valera Kobakhia ve Inna Barchan”

Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.