RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 20:28:42 tarihnde eklendi. 635 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Regnum, Çirikba ile röportaj yaptı

VYAÇESLAV ÇİRİKBA "ABHAZYA'NIN BİRİNCİ ÖDEVİ, GÜRCİSTAN İLE SALDIRMAZLIK ANLAŞMASI İMZALAMAKTIR"..!
Regnum, Çirikba ile röportaj yaptı 22/12/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ'ın, Uluslararası Politikalar Danışmanı Vyaçeslav ÇİRİKBA; REGNUM Haber Ajans^'nın muhabirine 22 Aralık tarihinde vermiş olduğu demeçte "17-18 Aralık tarihlerinde, Kafkasya'da güvenliğin sağlanması amacı ile yapılan uluslararası toplantı verimli bir ortam içerisinde gerçekleşmiştir" dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA "bizler, Abhazya ile Gürcistan sınırında yaşanan olayları beş taraf olarak görüşmeye başladığımızda -Abhazya, Gürcistan, Rusya, BM ve AB- önümüze politik karakter taşıyan bir belge sundular. bu çalışmaların mekanizmasının özünü değiştirdi. Bizler, böyle bir belgeyi imzalayamazdık. Belgede ki sunum, oldukça kibirli bir karakter taşıdığı için kabul edilmesi mümkün değildi" dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA ; bir sonraki buluşmanın 17-18 Şubat 2009 tarihinde yapılacağını belirterek "bizim eleştirilerimiz not edildi, ve bir sonraki buluşmada oluşturulacak olan belgede düşüncelerimizin belirtileceğini düşünüyorum" dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA; Abhazya'da bulunan BM Barış Gözlem Gücü sorunun çözümü ile ilgili olarak, konunun resmi görüşmeler formatı içerisinde ele alınmadığını belirterek "görüşmeler sırasında BM Genel Sekreteri'nin Temsilcisi Johan VERBEKE ile Abhazya'da görev yapan BM Barış Gözlem Grubu hakkında konuşmalar yapıldı, ancak, belge ve diğer evraklarda yer almadı.  Abhazya ile BM ilişkileri korumayı sürdürüyor, eğer başkaları ilişkilerimizi karıştırmaz ise bizler sorunu çözeriz" vurgulamasında bulundu.

Vyaçeslav ÇİRİKBA "AB; bizim sürece aktif bir biçimde katılmak istiyor, ancak, konu hakkında geniş tecrübe ve ayrıntılı bilgiye sahip bulunmuyorlar, bu yüzden görüşmeleri BM yürütüyor. öyle de olsa, böyle de olsa Abhazya ile AB arasında ilişki kurulması gereklidir" dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA; Abhazya'nın Cenevre görüşmelerine katılmasının önemli olduğunu vurgulayarak "Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının Rusya tarafından tanınmasından sonra, Abhazya heyetinin Cenevre görüşmelerinde BM Sarayında taraf olarak kabul görmesi önemlidir. Bunun bizim için önemi büyüktür. Bizim için taraflar arasında ki barış sürecinin hızlandırılması, Gürcistan ile saldırmazlık anlaşması imzalanmadan sağlanamaz. Bu bizim için en önemli ödevdir" diyerek görüşlerini özetledi.

Kaynak: www.regnum.ru  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.